EducacióNotícies

La nova escola de Lloret ja te data d’inici i nom: Joan Domènech i Moner

La nova escola de Lloret, ubicada a la zona de Sant Quirze, portarà el nom del mestre i historiador Joan Domènech i Moner. L’equip de govern  ha proposat aquest nom que s’ha consensuat amb els portaveus dels partits polítics del consistori i s’ha aprovat de forma unànime. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, remarca que “En Joan Domènech i Moner va ser un gran humanista que va treballar incansablement per fer arribar la cultura lloretenca i catalana a tothom. Com a mestre i impulsor de la cultura, que la nova escola, aquest entorn on contribuïm a fer créixer els nostres  infants, porti el seu nom és el millor homenatge que li podem fer”. 

Joan Domènech i Moner va morir el passat 9 de novembre, a l’edat de 80 anys. Va ser el primer alcalde democràtic de Lloret i regidor i va deixar un gran llegat com a investigador i promotor de la cultura de Lloret i de Catalunya. Va ser mestre i a més també va ser molt actiu a nivell associatiu amb càrrecs a diferents entitats locals i catalanes. A Lloret fou durant 16 anys president de l’entitat Obreria de Santa Cristina i del Club Marina-Casinet, del qual en va ser trenta anys secretari. Ha animat moltes associacions i grups culturals i ha format part fins a actualitat de patronats i fundacions de caràcter cultural (Fundació Fita, Fundació Valvi, Aspronis, Fundació Amorós Garriga de Badalona…). 

A més, ha estat membre del Consell Editorial del diari El Punt i ha estat president, entre 2014 i 2020, de la Fundació Prudenci Bertrana, de Girona, que atorga els Premis Literaris de Girona. També ha estat delegat del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya a Girona, i com a representant d’aquesta institució, ha format part dels Consells Escolars Municipal i Territorial de Girona. 

Fou fundador i primer vicepresident del Centre d’Estudis Selvatans. Membre de reconegut prestigi del Patronat Francesc Eiximenis de suport als estudis locals (fins a la seva desaparició). 

Va ser membre del Consell Assessor de la Revista de Girona, editada per la Diputació (des de 1989) i durant 20 anys –en dos períodes– director de la col·lecció de monografies.

Inici de la nova escola:

La nova escola Joan Domènech i Moner tindrà dos grups per a cada nivell educatiu, des de I-3 a sisè de primària i estarà situat al barri de Puigventós, en uns terrenys situats just al costat de l’actual l’Institut Sant Quirze. En relació a les obres l’alcalde de Lloret ha detallat que “les obres d’adequació dels terrenys començaran el mes que ve i al setembre d’aquest any entrarà en funcionament el nou centre”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button