CulturaNotícies

Nosferatu: Es projecta al teatre de Lloret aquesta pel·lícula restaurada, originària de fa 100 anys

Al CINECLUB ADLER de Lloret celebren el centenari de Nosferatu, el clàssic de Murnau, projectant-ne la restauració (còpia restaurada per Luciano Berriatúa per a la FriedrichWilhelm Murnau Stiftung) més recent que se n’ha fet. El seu Títol original es “Nosferatu. Eine Symphonie des Grauens” del cineasta F. W. Murnau, presentada al 1922 a Alemanya. On us esperen 94 minuts de terror de l’època amb aquesta joia del món audiovisual.

Serà el proper DIUMENGE 30 D’OCTUBRE a les 18 H amb un preu de 5€. Compra d’entrades 👉🏻aquí.

SINOPSI: L’any 1838, Hutter, empleat d’una empresa immobiliaria de Viborg, s’acomiada de la seva esposa Ellen per traslladar-se a un castell dels Carpats, on l’espera el seu propietari, el qual desitja comprar una finca a la ciutat d’en Hutter. El propietari del castell és el comte Orlok. Després del llarg viatge, Hutterarriba al castell on troba que res era el que semblava…

Inspirant-se en el Dràcula de Bram Stoker, Murnau va portara la pantalla el mite del vampir en un fascinant filmexpressionista que va saber anticipar els horrors del segle XX i, malgrat les pugnes del món ocultista de l’època, arribar alsnostres dies gràcies a la custòdia de col·leccionistes decinema, que en van amagar còpies quan els hereus d’Stokerles volien destruir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button