ColumnesDani CanalsNotícies

#mylloret – #ourRadar : EPÍLEG

Fets contrastats:

A l’Av.Vila de Blanes es constata, per part de la Policia Municipal, un promig de velocitat excessiu. Fa 20 anys (aprox.) que la velocitat máxima permesa a la via és de 40 km/h.

Després de diverses valoracions es conclou que la manera més adecuada per reduir la velocitat és la instal·lació d’un radar. Es descarten altres opcions. Es valora que el radar tindrà un efecte reeducador sobre els conductors.

L’objectiu perseguit es reduir la sinistralitat a zero. O acostar-s’hi el màxim

Les multes i les normes les posa la DGT. Els punts els treu la DGT.

Les multes les gestiona i les comunica el Consell Comarcal de la Selva.

El radar el compra l’Ajuntament.

2020, pandèmia.

2021, més pandèmia.

1 de Juliol’21 el radar comença a sancionar als ciutadans infractors, no a la ciutadania.

Les dades:

Juliol’21: 5 sinistres / 897 multes

Agost’21: 10 sinistres / 339 multes

Setembre’21: 2 sinistres / 1475 multes

Octubre’21: 3 sinistres / 3697 multes

Novembre’21: 2 sinistres / 3916 ultes

Desembre’21: 3 sinistres / 4864 multes

Gener’22: Sense dades / 1816 multes

Grup de Govern: PdeCat/JuntsxLloret + PSC (o ex PSC) + ERC.

Oposició (n’hi ha?): C’s, Força Lloret, En Comú Podem, PSC (o lo que en queda)

Maig’23: Eleccions municipals

Les dades sobre imports sancionats i recaptats fa setmanes que estan demanades al Consell Comarcal: es veu que informen igual que comuniquen les multes. Tard i malament (opinió personal nr.1) i, per tant, no les tinc.

No es pot confondre l’import de les sancions amb els imports recaptats. Són quantitats diferents. La segona molt (però molt!) inferior a la primera. (La segona vé a ser morralla: això no és un fet contrastat, és opinió/percepció personal nr.2).

I a partir d’aquí que tothom faci les interpretacions que vulgui: tenim radar per anys (opinió personal nr.3)

Fins aquí la meva aportació al tema.

6 Comentaris

 1. Sr. Canals, que vostè va ser el número 14 de la llista de Dulsat a les últimes eleccions de 2019 i també al 2015. Una mica de respecte als lectors. Tenim el que vostè va recolzar DUES VEGADES !!!

  1. Em temo que no aprecia el sentit crític i lliure de partidismes dels tres escrits sobre el radar. Em temo, també, que el radar no sortia a cap programa electoral. I, finalment, lamento que pensi que no tinc criteri propi per opinar per sobre dels dictats de partit. No m’ha llegit amb atenció.

 2. Bon escrit! Si el que pretenen es re-educar als usuaris d aquesta via hi havia molts altres sistemes adients per instal·lar (ex. Semàfors tancats a més velocitat, etc…)
  Però sempre trien el més lesiu i perjudicial pel ciutadà! En aquest cas el més perjudicat es el Lloretenc ( tots passem per aquí més de 100 cops l any) Esteu segurs que algun dia no anireu atabalats per alguna cosa?
  Jo us contesto… Si I allà L administració local per aprofitar- se del vostre mal moment!
  Salut!!

 3. Bones, al setembre es va cambiar l’horientacio del radar en direccio lloret, ja que van detectar que no multaba prou, d’aqui l’augment a partir d’aquest mes de les mutes i la recaptacio. Encara ningu a informat perque es va cambiar aquesta horientacio…si tants estudis tenien abans d’instalar-lo…

  Juliol’21: 5 sinistres / 897 multes

  Agost’21: 10 sinistres / 339 multes

  Setembre’21: 2 sinistres / 1475 multes

  Octubre’21: 3 sinistres / 3697 multes

 4. Este radar está para quitar dinero a trabajadores y gente honrada si el ayuntamiento cre que así quita siniestralidad esta muy equivocada creo y estoy convencido que es afán recaudatorio y si en algún caso piensan devolver el dinero que nos han quitado a muchos trabajadores tranquilos que si ocurre lo harán sólo a los dnchufados

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button