NotíciesSuccessos

MORE: Identificat el vàndal amb més de 200 pintades a Lloret de Mar

En els darrers mesos s’ha fet molt difícil passejar per Lloret de Mar sense trobar-se amb un grafit que, sota el pseudònim MORE, envaïa parets, mobiliari urbà i béns immobles de tota la població. La Policia Local va obrir una investigació fà uns mesos amb la brigada especialitzada en vandalisme i el seu equip grafològic. On s’estudia la grafologia del autors vandàlics de les pèssimes pintades que abunden la Vila, una disciplina que treballa amb l’anàlisi de l’escriptura i altres formes gràfiques d’expressió, per interpretar i conèixer les característiques de la personalitat de l’individu.

Tal com explicàvem, després de mesos d’investigació per identificar l’autor de les pintades MORE, finalment l’estudi grafològic ha finalitzat amb la seva identificació i denuncia, amb la qual s’ha tramitat el corresponent expedient sancionador. MORE, home major d’edat, empadronat a Lloret de Mar, nacionalitat espanyola, acusat d’“embrutar” la població de Lloret de Mar, amb més de 200 pintades efectuades amb esprai a diverses parets dels carrers de la població, amb diferents variants  de “graffiti”, destacant la paraula MORE majoritàriament, en menor quantitat la lletra M solta i la paraula MORENO, fent al·lusió al cognom d’ell, l’autor.

Actualment s’està tancant l’expedient i l’import de les sancions dependran de diversos factors com els danys causats i si s’han vist afectats edificis o espais especialment protegits, que segons especifica l’ordenança, poden arribar fins als 3.000 euros.  Romandrem llavors a la valoració dels fets per part dels Serveis Jurídics municipals. Amb la identificació de l’autor de la pintada o gargot de MORE (la més massiva des que hi ha còmput de dades) es tanca un capítol de vandalisme que retreia lamentablement molts racons de la població, tot i que queda molta feina per davant, per tal d’embellir els carrers de Lloret.  Diverses preguntes queden a l’aire: És suficient aquesta possible sanció? Acabarà netejant l’autor les pintades com pot preveure l’ordenança municipal? S’hauria d’invertir més en vigilància?

3 Comentaris

  1. 3000 € ??
    Res, la sanció te que se ejemplar, 3000 x pintada + la neteja de les mateixes, en cas de negarsi., es contracte una empresa de neteja i se li passa la factura, si es insolvent se li embarguen bens per el valor total, finalment si no te bens, un temps a l’ombra sensa privilegis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button