DefuncionsNotícies

Mor el lloretenc Antonio Oliva Seba, una llegenda del karate, mestre del rei Joan Carles I i reconegut mundialment

Antonio Oliva Seba, una llegenda del karate mundial, ha mort el passat 13 de maig a la Comunitat de Madrid, on residia des de feia anys. El seu enterrament va tenir lloc el dimecres 15 de maig a Tres Cantos, Madrid.

Nascut el 16 de febrer de 1948 a Lloret de Mar, Antonio Oliva Seba va dedicar la seva vida al karate i altres arts marcials, deixant un llegat inesborrable. Recentment, la Real Federació Espanyola de Karate li va retre un homenatge atorgant-li el cinturó negre 10è dan, el grau més alt existent en aquest art marcial.

Infància i Joventut

Just un any després de néixer, Oliva va caure greument malalt, la qual cosa el va obligar a romandre al llit durant molt de temps. Va aprendre a caminar de nou als sis anys, fent servir un corsè metàl·lic per mantenir-se dret. Malgrat aquestes dificultats, va trobar en la natura i l’esport una font d’inspiració i fortalesa. En una recent entrevista comentava:

“Vine al mundo en un rincón del Mediterráneo donde la vida, la luz y el color se manifiestan con todo su fulgor. En esta parte de la geografía española, la montaña y el mar comparten acantilados altivos y playas apacibles toda vez que una cúpula, ora azulada ora estrellada, contribuyen a dar al lugar su bellísimo nombre, “Laurel bañado por el Mar” (Lloret de Mar.) Allí nací, allí crecí y allí pasé mis años mozos. Sus tierras me enseñaron a guerrear y sus gentes a convivir y a amar”

Antonio Oliva Seba

Formació Acadèmica i Esportiva

Entre 1958 i 1966, va cursar el batxillerat elemental al Seminari-Col·legi de Santa Maria del Collell. Va destacar en esports com el tennis de taula, l’hoquei sobre patins i el futbol. Als 18 anys, es va traslladar a Madrid per estudiar Hostaleria i Turisme, i més tard Filosofia i Lletres, mentre continuava entrenant-se en arts marcials.

Carrera en Arts Marcials

Antonio Oliva Seba va estudiar Hapkido i Taekwondo sota la direcció de mestres coreans. Durant els anys 1970 a 1975, va participar en competicions de karate, arribant a ser Capità de la Selecció Espanyola. El 1975, va assumir el càrrec de Director Tècnic i Seleccionador Nacional de Karate, posició que va mantenir fins al 1980.

Anys de Maduresa

El 1977, es va casar amb Carmen Piferrer, amb qui va tenir cinc fills. Va obrir la seva pròpia escola d’arts marcials a Madrid i va dedicar vint anys a expandir el karate-do internacionalment. Va fundar el Centre Internacional de Ciències Aplicades del Karate (CICAC) i va publicar diversos treballs sobre la tècnica i filosofia del karate. Entre els seus alumnes més destacats es trobava el rei emèrit Joan Carles I, a qui va ensenyar karate durant molts anys.

Canvi d’Enfocament

El 1994, Antonio va decidir reorganitzar les seves prioritats, centrant la seva vida en la espiritualitat, la família i la feina. Va abandonar moltes de les seves activitats anteriors per dedicar-se a l’ensenyament i difusió dels seus coneixements arreu del món, promovent una visió integral de l’ésser humà on ànima, cos i esperit s’han de moure en harmonia.

Missatge de la Comunitat

L’Acadèmia de Karate Driss de Lloret de Mar va expressar la seva gratitud cap a Antonio: “Estem molt agraïts per tots els consells que ens ha donat per progressar com a entrenadors i com a coach. Una persona amb qui podies passar hores parlant de karate sense cansar-te. Descansa en pau, mestre”.

Antonio Oliva Seba serà recordat no només pels seus èxits en el karate, sinó per la seva resiliència, dedicació i la profunda influència que va tenir en la comunitat de les arts marcials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button