CulturaNotícies

MontPhoto presenta SALAT a Lloret de Mar

Aquest projecte de proximitat, lligat a la memòria, a les vivències personals i als records te entre els organitzadors a MontPhoto. SALAT és el nom que reben el conjunt de passejades fotogràfiques que pretenen aprofundir i recuperar històries, records i vivències personals.

Una idea sorgeix del fotògraf David Salcedo, del director de MontPhoto, Paco Membrives, de l’experiència i coneixements en història local de Xavier Orri i del realitzador, Albert Navarro. El taller consta d’una sortida, al matí i d’un taller d’edició, a la tarda. Durant la sortida es visiten diferents espais i indrets de Lloret on veïns i veïnes, amb relació directa amb l’espai que es visita, ens oferiran el seu testimoni. Records i vivències personals i familiars que han de quedar immortalitzades en una imatge.

La próxima cita serà el proper dissabte 29 d’abril i proposen un monogràfic al voltant de l’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ROMÀ: passejada fotogràfica per l’Església i els voltants amb motiu dels 500 anys de construcció del temple amb una activitat limitada només a 12 persones. Per reservar plaça cal inscriure’s en aquest enllaç.

Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana de Lloret durant l’any 2023, s’han programat quatre sortides que pretenen posar en valor el nostre patrimoni, la memòria col·lectiva i reivindicar els nostres orígens.

Al portal web https://salat.montphoto.com s’hi poden trobar, entre d’altres continguts; fotografies realitzades pels participants, vídeos dels testimonis i la publicació final resultat de la passejada fotogràfica. 

Perquè Salat? El català central salat o parlar salat és la nostra variant del català, el nostre accent, la nostra manera d’apropar-nos al món des del més primigeni que el forma, la llengua.

Més informació: salat@montphoto.com

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button