NotíciesSalut

Metges de Catalunya denuncia un deteriorament progressiu a l’hospital de Blanes 

Segons informa l’ACN el sindicat Metges de Catalunya assegura que l’Hospital Comarcal de la Selva que hi ha a Blanes pateix un deteriorament progressiu en els recursos assistencials a causa de la retallada en serveis que es fa. La última d’aquestes retallades és la supressió del cirurgià de guàrdia les 24 hores dels festius i caps de setmana.

Això obliga a derivar els pacients a altres centres, com l’hospital de Calella (Maresme) o el Trueta de Girona. A més, el sindicat critica que la direcció de l’hospital hagi sondejat els treballadors d’Anestesiologia i Urgències si poden estar localitzables entre les vuit de la nit i les vuit del matí. Consideren que aquesta proposta encara debilitaria més la qualitat de l’assistència.

Metges de Catalunya posen l’inici de la degradació a l’hospital de Blanes el 2011. En aquest moment, el sindicat recorda que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va decidir tancar el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia i traslladar-lo a Calella. Amb aquest canvi, les dones de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes (Selva) que es posessin de part o havien de ser ateses per una urgència havien de desplaçar-se fins a Calella. En aquell moment, l’hospital de Blanes atenia uns 700 parts anuals.

El 2016 la corporació, que s’encarrega de la gestió del centre de Blanes, va suprimir el servei de Cirurgia General i Digestiva. En aquest cas només hi havia l’atenció urgent durant el dia d’aquesta especialitat.

Ara, l’hospital de Blanes també deixa d’oferir la cirurgia de guàrdia durant els caps de setmana i festius. El sindicat critica que la direcció hagi sondejat els professionals d’anestesiologia i urgències si estaries disposats a estar localitzables entre les vuit del vespre i les vuit del matí a partir de l’any vinent. De moment, els treballadors han rebutjat la proposta i denuncien que això suposaria una pèrdua en la qualitat assistencial i es posa en risc la rapidesa en l’atenció.

6 Comentaris

 1. Es cierto el Hospital comarcal de Blanes a decaído muchísimo en servicios y atención al paciente,siendo como era antes un hospital de referencia,en muchas especialidades,a ver si hacen algo ya ,ya son muchos años así,🤔

 2. La deficient gestió de l’hospital comarcal de Blanes n’és el reflex de la decadencia política d’aquesta darrera dècada.
  Un país que vol ser referent assistencial, no pot deixar de prestar serveis mèdics essencials i de qualitat en una comarca de més de180.000 habitants.
  Que un hospital tingui una valoració de 2 respecte de 5 amb multitud de queixes, és la pitjor de les notícies que el Servei Català de Salut pot rebre. Ara bé, no he sentit alçar la veu a cap diputat del Parlament de Catalunya o a cap Diputat Comarcal, o encara pitjor, a cap alcalde de La Selva….

  Que està passant amb el nostre Hospital?

 3. El hospital de Blanes se ha convertido en una vergüenza!!!!
  era mejor antes cuando los ambulatorios estaban abiertos de noche!!!!! Al hospital de Blanes solo se puede acudir para tonterías porque para cosas graves mejor irse a Calella o al trueta. Y si uno pone alguna queja escrita ellos responden pero siempre escurriendo el bulto. Es una pena muy grande de lo que era ese hospital a lo que se a convertido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button