NotíciesPolítica

‘Més progrés’ preocupat per l’informe de morositat i la pòlissa de 10 milions d’euros que té Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar va donar compte al darrer Ple del dilluns 26 de setembre de l’informe trimestral de morositat del 2n trimestre de l’any 2022 presentat al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, amb un termini del PMP (Període Mitjà de Pagament a proveïdors) de 57,83 dies.

El partit polític lloretenc Més progrés LLORET DE MAR (MésLloret), no només està treballant pel projecte que els portarà a les pròximes eleccions municipals de maig del 2023, si no que també està atent a la gestió que està fent l’actual equip de govern, treballant sobre les dades que s’ofereixen als Plens municipals, per tal de construir un projecte de futur factible.

Un dels grups de dades són les dades econòmiques, que finalment quartaran el que es podrà fer i el que no en un futur inmediat, depenen de la situació de les arques municipals. Al primer trimestre de l’exercici d’enguany, el PMP (Període Mitjà de Pagament a proveïdors) estava en 73,17 dies, i la 2a Tinent d’alcalde de Serveis Econòmics, Lara Torres, va explicar al Ple de maig que l’Ajuntament havia signat una pòlissa de crèdit de 10 milions d’euros per poder fer front al pagament a les factures d’aquests proveïdors i així reduir el període mitjà de pagament, tal com comunica Joan Carles Amaya líder de Més progrés. I Recorda que la Llei permet un màxim de 30 dies, i al primer trimestre se superava amb escreix.

La qüestió és que a aquest segon trimestre, el període és de 57,83 dies, tornant a superar i quasi a doblar el permès per Llei.

És per tot això, que Més progrés Lloret de Mar decideix començar l’activitat als Plens, registrant una bateria de preguntes, per tal que l’equip que governa aclareixi també a la ciutadania i que compartim a continuació:


Quines són les condicions de la pòlissa de crèdit de 10 milions d’euros signada el maig de 2022 per tal de reduir el PMP del primer trimestre? “Sobre la primera pregunta on havien d’explicar les condicions de la pòlissa de 10 milions, primer VAN AFIRMAR que no era d’interès per la ciutadania i que eren temes tècnics. Segur que NO és d’interès per la ciutadania saber si cada trimestre paguem uns 8.000 euros d’interessos (Euribor) per una pòlissa que no hauria d’haver estat contractada si no és perquè el seu equip de Govern estirés més el braç que la màniga. Segur que NO és d’interès de la ciutadania el fet que els petits i mitjans proveïdors, molts d’ells veïns i veïnes de Lloret, no cobren les feines que fan a l’Ajuntament dins el termini que marca la llei, per poder continuar vivint dels seus negocis, i també poder pagar nòmines als seus empleats, subministraments, lloguers, etc. o si per contra pel fet que no en sap gestionar això ni tampoc el seu equip de Govern” Joan Carles Amaya

Quines són les raons que han portat a l’Ajuntament a incomplir la Llei pel que fa al període mitjà de pagament a proveïdors també en el segon trimestre del 2022? “La resposta a una altra pregunta sobre les raons que havien fet arribar a l’Ajuntament a pagar als proveïdors, molts d’ells veïnes i veïnes de Lloret, a més de 73 dies, va ser que era degut al canvi del programa de comptabilitat. No podem arribar a entendre que una migració de dades provoqui que un Ajuntament necessiti 10 milions d’euros extres per pagar factures. El que si estem segurs que la qüestió que provoca que l’Ajuntament necessiti 10 milions d’euros extres per pagar als proveïdors és una altre cop la seva gestió indeguda, o com a mínim des del desconeixement” Joan Carles Amaya

Quines són les mesures que figuren a la memòria del president de l’ens local amb el seu detall i les hipòtesis utilitzades en l’elaboració de les previsions contingudes en els models que s’han de trametre o s’hagin tramès? “Finalment, a la pregunta sobre que informés/llegís al Ple municipal i a la ciutadania les mesures que figuren a la Memòria de l’alcalde i que s’han d’aconseguir per millora la situació Econòmica de l’Ajuntament, va contestar que ella no era l’alcalde i es va quedar tan tranquil·la. En cap moment se li va preguntar per la seva identitat, només havia de llegir, llegir, llegir la memòria de l’alcalde i informar del que allà figura escrit i signat sobre aquest tema. Igual que va llegir un informe de la Tresorera municipal, que sapiguem vostè tampoc és tresorera. Potser una de les mesures que allà hi figura és un futur increment d’impostos, taxes i preus públics municipals per a 2023? I per aquesta qüestió no va voler informar?” Joan Carles Amaya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button