El PobleNotícies

Més Progrés fa una llista de propostes per evitar el sacrifici de senglars a Lloret de Mar

Per posar en situació el lector, dijous passat 29 de juny, es va informar mitjançant aquest mitjà sobre la batuda de porcs senglars que des de l’ajuntament al costat dels caçadors de la zona es duria a terme avui dissabte 1 de juliol. La finalitat d’aquesta informació es que els veïns de la zona urbana estiguin assabentats i reduir així qualsevol problemàtica.

El partit polític lloretenc Més Progrés comenta que “Des de la Fundació FAADA (Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales), en el marc del seu treball per a la gestió ètica de les poblacions d’animals, van aconseguir una serie de dades amb la col·laboració d’en Manel López-Béjar, Cap del Departament de Salut Animal i Anatomia de la facultat veterinària de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), expert en la problemàtica de la superpoblació de senglars”.

Segons dades contrastades d’aquest programa de seguiment de poblacions de senglars a Catalunya, el nombre d’animals caçats va augmentar en més de 28.000 individus en els últims 23 anys, xifra que indica que aquesta població s’ha quintuplicat (des de la temporada de 90-91 a la de 2013-2014). A l’informe de 2015, (Programa de Seguiment depoblacions de senglars a Catalunya. Temporada 2014-2015), s’indica que la caça no està aconseguint reduir aquestes poblacions que, per contra, estan augmentant. I es treballa per utilitzar altres mètodes.

Vídeo rebut la nit d’ahir divendres 30 de juny, on es veu una familia de senglars baixant a zona urbana (entre Can Ribalaigua i El Molí) buscant menjar, a poques hores de fer-se la batuda:

Propostes de Més Progrés Lloret per evitar el sacrifici dels senglars:

⚪️La GonaCon és una vacuna que redueix la producció d’hormones sexuals i evita així el desenvolupament de l’òvul i de l’espermatozoide. Un projecte amb una prova pilot per tal d’avaluar l’efectivitat d’un tractament d’esterilització (Gonacon®) en els senglars per a controlar la població en àrees periurbanes.

⚪️Delimitació d’infraestructures amb recursos olfactius: El principal depredador dels senglars és el llop. La caça descontrolada d’aquests animals, a més de posar en risc la supervivència de la pròpia espècie, té com a conseqüència la sobrepoblació de porcs senglars. Com que es tracta d’animals amb un sentit de l’olfacte molt desenvolupat, qualsevol tipus de mesura que inclogui repel·lents olfactius té bons resultats. D’aquesta manera, les infraestructures que es vulguin protegir poden envoltar-se, per exemple, amb orina de llop.

⚪️Col·locar aliments repel·lents que causin irritació. Impedir l’accés a zones on poden obtenir menjar i refugi és una manera indirecta de controlar la sobrepoblació de porcs senglars.

⚪️Tanques, bandes i tancats: Aquest tipus de mesures són útils per evitar els danys ocasionats, però no combaten en si mateixes la sobrepoblació de senglars. No obstant això, són solucions als problemes ocasionats per aquests animals salvatges. Inclouen elèctrodes que, al contacte, emeten una petita descàrrega. Han utilitzat a prop de les carreteres, per evitar accidents de trànsit. També en hortes i zones agrícoles, on poden trobar aliment.

⚪️Col·locació de menjadores estratègiques: Els senglars acudeixen als nuclis urbans per la facilitat amb què poden obtenir aliments, ja que són animals sedentaris. D’aquesta manera, tant la conscienciació ciutadana quant a la recollida òptima de les escombraries com la col·locació de menjadores en zones allunyades de la població, són maneres d’impedir la reproducció contínua per abundància de menjar.

⚪️Control de la natalitat mitjançant anticonceptius: De la mà de la mesura anterior, la sobrepoblació de senglars es pot controlar si l’atenció se centra directament en la natalitat. Així, la introducció d’anticonceptius a les menjadores que es distribueixin permet reduir gradualment la sobrepoblació de senglars.

El partit polític finalitza…

“Ens hem posat en contacte amb la Fundació FAADA perquè es posi en contacte urgent amb l’Ajuntament, amb l’intent d’aturar el sacrifici i d’instaurar altres tècniques de millor eficiència”.

Més Progrés

9 Comentaris

  1. Un grup polític buscant solucions, 👏👏👏👏👏👏 ojala us facin cas 🙏🙏🙏🙏
    Una batuda ha de ser l’últim, ja que mai serà la solució al problema

    1. Tota la raó, però dissortadament els caçadors sempre guanyen. Totes aquestes propostes són molt més vàlides. Tant costa entendre que al seu hàbitat no troben menjar ni aigua? És lògic que en busquin, són famílies. Si en trobessin a muntanya no baixarien a ciutat.

    2. Si entresin a casa teva,y els teus nens estiguesin constantmen en perill,ya veuiriem,si seria aquesta la solucio que triaries o no

  2. Si hay otras soluciones para controlar la sobre explotación porque ya van directos a matarlos , es una verdadera lastima .. nos estamos cargando el planeta y los animales y el medio ambiente lo están pagando …

  3. 🤗🤗🤗 por estas iniciativas de Mas Progrés amb FAADA. No se puede ir siempre con la solución de matar!!! Si bajan, es por que tienen hambre y también sed.

  4. Bones ,a la Font de Sant Llorenç al carrer Versalles els tenim cada dia . Entren a dins de casa. Ens an trencat unes escales que teniam fetes amb fusta i pedres feta per la meva filla i nosaltres a la pandemia . Tenia un armari a la terrasa amb les joguines que tambe li an trencat un hort amb tomates,pebrots,mongetes,pastanagues…. i per a rematar ara te por de sortir a jugar fora per si venen . Que passa amb ella qui la protegeix, qui pensa amb ella . Nosaltres tenim que pagar tot fer les coses bé i amb nosaltres quin partit pensa amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button