EsportsNotícies

Més de 6.000 esportistes passaran per les instal·lacions esportives de Lloret de Mar aquest primer trimestre del 2023

Les instal·lacions esportives municipals de Lloret de Mar acolliran aquest primer trimestre de 2023 un 70% més d’esportistes internacionals respecte el mateix període del 2022 i un 9% més respecte les xifres de 2019. En total passaran pels equipaments esportius 6.029 esportistes (905 al gener, 1499 al febrer i 3625 al març), que representen un total de 112 estades d’entrenament d’equips diferents entre els que destaquen el Metec cycling team (Holanda), l’equip de la Ligue Occitanie de Thriatlon (França) i tres equips nord- americans de futbol que ja han confirmat que l’any vinent repetiran la seva estada a Lloret.

Ana Garcia Castany, regidora d’esports, explica que “hem recuperat la presència d’esportistes internacionals, sobretot d’aquells provinents de Suècia, França, Polònia, Noruega i Suïssa”. Pel que fa a les disciplines esportives, destaquen els training camps de futbol, triatló, natació i atletisme.

Aquesta setmana des de Lloret Turisme s’han dut a terme dues accions vinculades al turisme esportiu i que donen continuïtat a l’estratègia de posicionament de la destinació en aquest segment.

Per una banda es va acollir un viatge de familiarització organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb diferents operadors turístics de Països Nòrdics especialitzats en pàdel. Durant el seu pas per Lloret varen poder visitar la zona esportiva i concretament les pistes de pàdel municipals, i varen participar en un dinar de networking amb diferents empreses especialitzades del territori a l’hotel L’Azure, allotjament certificat en turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme.

A més, divendres passat la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, va participar en una taula rodona de la jornada “Turisme i Esport” organitzada per l’Ajuntament de Calvià a Peguera (Mallorca). Sota el títol “L’esport com a via pel canvi de model turístic de les destinacions madures” ha compartit l’experiència, estratègia i especialització de Lloret de Mar en el producte de turisme esportiu juntament amb els gerents dels municipis de Salou i Calvià, Marc Espasa i Xavier Pascuet. Elizabeth Keegan ha destacat que “l’èxit del projecte de turisme esportiu a Lloret de Mar es troba en la col·laboració publico-privada i que la destinació compta amb agents locals clau per a desenvolupar accions estratègiques”.

Des de l’any 2006, Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu en les modalitats esportives de futbol, atletisme, ciclisme, natació, esports col·lectius i triatló. Actualment el municipi disposa de 12 empreses d’allotjament i 2 agències receptives certificades en turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, a més de 17 establiments i 2 agències receptives certificades en cicloturisme.

Font: Lloret Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button