ActivitatsNotícies

Més de 50.000 visitants gaudeixen de la 11a edició de la Fira dels Americanos de Lloret de Mar

Lloret de Mar s’ha impregnat de l’esperit del carib aquest passat cap de setmana, en el qual la música cubana ha estat la gran protagonista. El mercat indià va donar el tret de sortida a un cap de setmana amb més de 50 propostes diferents, on la multitud de visitants va poder gaudir de parades d’artesania i productes vinculats amb el comerç d’ultramar amenitzats, amb espectacles itinerants i d’animació musical i de ball. Es calcula que han visitat la Fira més de 50.000 visitants al llarg del cap de setmana. L’alcalde de Lloret Adrià Lamelas, ha explicat que “La Fira dels Americanos és bona oportunitat per posar en valor i compartir el nostre bagatge històric”.

La nit de divendres 14 de juny, unes 4.000 persones van assistir al concert del grup “David Calzado y su Charanga Havanera” a l’escenari instal·lat al Passeig Marítim, i el plat fort de la fira va ser l’actuació del grup guanyador de premis Grammy “Los Van Van”, que va aplegar i fer xalar de valent a prop de 9.000 persones. Els dos grups, actualment de gira europea, tenen una llarga trajectòria musical, i han situat a Lloret de Mar en el mapa mundial de la música caribenya. El darrer concert va ser a càrrec del grup d’havaneres Arjau, que va tancar les actuacions, amb un gran èxit d’assistència.

La Fira dels Americanos també ha ofert enguany interessants propostes vinculades a la cocteleria, tot recordant que alguns dels millors coctelers de la història provenen o tenen vinculació directa amb Lloret de Mar. En aquest sentit, dijous 13 de juny, es va celebrar la primera edició del concurs Golden Daiquiri. La regidora de Promoció de la Ciutat, Marina Nicolàs, explica que “Aquest concurs pretén donar valor a aquest coctail d’arrels lloretenques, així com als bartenders locals”.El guanyador va ser Daniel Serrano de l’hotel Azzure, que amb aquesta victòria s’assegura una plaça al concurs “El Rey del Daiquirí” que tindrà lloc a la Floridita de La Habana, organitzat per la Asociación Nacional de Cantineros de Cuba.

La regidora fa una valoració molt positiva d’aquesta onzena edició: “Aquesta ha estat, sense cap mena de dubte, l’edició més multitudinària i exitosa de totes les celebrades fins ara, i ens ha permès assolir el doble objectiu proposat de posar en valor el llegat indià de Lloret de Mar, i de generar activitat econòmica tot avançant l’inici de la temporada turística”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button