NotíciesTurisme

Més de 4.300 esportistes i 7.800 acompanyants pernocten a Lloret de Mar aquests dies 

Aquest 2022 s’han recuperat esdeveniments esportius de gran format com el torneig de futbol MIC, el torneig de futbol Sant Jaume, el torneig de bàsquet Globasket o el torneig d’handbol Lloret Cup

Lloret bull aquests dies d’ambient esportiu amb unes instal·lacions esportives que es troben a ple rendiment i que són un clar reflex de la recuperació del turisme, en aquest cas, del turisme esportiu. Més de 4.300 esportistes de diferents modalitats esportives, i els més de 7.800 acompanyants, pernocten aquests dies a Lloret de Mar. 

La 20a edició del torneig internacional de futbol base MIC Football (MIC – Mediterranean International Cup) s’ha inaugurat aquest matí al camp de futbol municipal de Lloret i s’allargarà fins diumenge dia 17. El torneig mou 300 equips, més de 6.000 participants de 24 països diferents, i generarà un impacte econòmic de 11,5 milions d’euros per al territori gironí. A Lloret concretament hi pernocten uns 2.000 jugadors, en sis establiments hotelers, sense comptar els acompanyants. 

A banda del MIC també destaquen a la destinació d’altres torneigs de llarga tradició a Lloret com són el torneig d’handbol Lloret Cup que l’any 2020 va haver de cancel·lar el seu desè aniversari i retorna amb força aquests dies amb la participació de més de 900 esportistes i 600 acompanyants; el torneig de futbol Sant Jaume, amb més de 725 participants i 300 acompanyants o el Globasket, torneig de bàsquet amb 400 esportistes i uns 100 acompanyants. Durant tot el mes, Lloret també és la seu de múltiples estades d’una estadainternacionals d’atletisme amb més de 1.000 participants en total. 

Per Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “la fidelització de la destinació en l’àmbit del turisme esportiu fa que ràpidament haguem recuperat la confiança dels organitzadors que durant aquests anys de pandèmia mai han deixat d’intentar tornar a Lloret per celebrar els seus esdeveniments esportius. L’especialització de la destinació, tant del sector públic i privat, en l’àmbit esportiu és un punt fort que contribueix a una injecció econòmica no només pel municipi sinó per tot el territori”. 

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu des del 2006 per l’Agència Catalana de Turisme en les disciplines de futbol, atletisme, natació, esports col·lectius, triatló i atletisme. És la principal destinació de turisme esportiu de les comarques gironines i l’any 2019 va rebre més de 60.000 esportistes i acompanyants, i va acollir un total de 446 esdeveniments i competicions esportives.

Font: Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button