EducacióNotícies

MasterClass de doblatge al Coll i Rodés a càrrec d’en Francesc Fenollosa, “el Follet Tortuga valencià”

Durant dos dies de la setmana passada, l’alumnat dels diferents grups de 3r d’ESO de l’Institut Ramón Coll i Rodés de Lloret de Mar, ha asistit a l’activitat “Doblem en català” organitzada per l’Ajuntament de Lloret.

L’activitat va ser conduïda per Francesc Fenollosa, l’actor que va donar veu en valencià al famós personatge del Geni Tortuga (Follet Tortuga en la versió catalana) a la sèrie anime Bola de Drac.

El taller va consistir a doblar, al català i altres llengües, diversos fragments de pel·lícules. En Francesc explica als alumnes el funcionament d’una manera molt amena: mirant el fragment de la pel·lícula, a la part superior de la pantalla, hi ha un cronòmetre que va marcant els segons per saber en quin moment exacte s’ha de dir la frase que tenen assignada. Ell també els va ajudar amb els gestos.

Per acabar, després de fer el doblatge, els passava els fragments de la pel·lícula amb les seves veus com a dobladors i van fer una activitat que consistia a gravar un fragment de ràdio. Tot plegat va acabar sent un taller d’allò més entretingut.

Moment del taller

Font: Institut Ramón Coll i Rodés de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button