EducacióNotícies

Marialek Márquez del Coll i Rodès de Lloret rep uns dels premis del concurs fotogràfic EFIM 22

Marialek Márquez, alumna de 1r de batxillerat artístic a l’Institut Coll i Rodès de Lloret de Mar, va ser una de les guanyadores de l’edició d’enguany del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments, l’EFIM 22. La seva companya de curs Mireia Rocas va aconseguir ser una de les destacades finalistes. Tant la Marialek com la Mireia van presentar a concurs fotografies artístiques del cementiri modernista de Lloret de Mar: la fotografia premiada de la Marialek enquadra la línia de panteons adossats de la paret oest en una composició diagonal en blanc i negre; la fotografia finalista de la Mireia, en canvi, és un pla mitjà en color que reprodueix la figura de l’àngel orant, de l’hipogeu Durall-Carreras.

Fotografia guanyadora

Dijous passat a les 19:00 hores, va tenir lloc a l’auditori del CCCB la cerimònia de lliurament de premis, conduïda per l’actor i presentador de televisió Quim Masferrer. La Marialek va estar acompanyada a l’acte pels seus pares, la seva professora Núria Sales i la directora del centre, Luisa Peralta.

Tant la Marialek com els altres nou guanyadors del concurs gaudiran al novembre d’una visita cultural de cap de setmana a Florència. El premi es completa amb una classe magistral de fotografia que tindrà lloc al Palau Güell també durant el mes de novembre i la que podran assistir també els docents dels joves guardonats. A més, durant aquest curs 22/23, es farà una exposició itinerant de les trenta fotografies guardonades, que viatjarà per diferents centres educatius.

Les alumnes han estat cursant la matèria de Cultura Audiovisual, des de la qual s’ha estat treballant per participar en aquest concurs, que té per objectiu apropar els joves al patrimoni cultural i monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin.

En la seva dimensió internacional, el concurs ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l’apadrinament del Consell d’Europa. Des de l’any 1996, han participat prop de 300.000 joves provinents de setanta-sis països de tot el món, que han obtingut més d’un milió i mig de fotografies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button