NotíciesPolítica

L’oposició de Lloret es rebel·la: “Adeu a les beques-menjador, problemes a la mobilitat i ‘fake news’: els 100 primers dies d’un govern nefast”

Roda de premsa

🔴Visualitza la roda de premsa presentada avui dimecres 11 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret, per tres grups de l’oposició de Lloret de Mar en bloc (Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret) al següent enllaç.

Els líders dels tres principals partits de l’oposició de l’Ajuntament de Lloret de Mar han ofert aquest matí una roda de premsa conjunta per denunciar algunes de les accions del govern PSC-Junts-En Comú, ara que ja s’han superat els 100 primers dies de mandat.

El cap de l’oposició, Albert Robert (Tots per Lloret), Albert Ferràndez (ERC-Lloret) i Lara Torres (Sumem Lloret) han atès els mitjans a la sala de plens del consistori lloretenc i han deixat clar que el rumb que ha començat a marcar l’executiu liderat per Adrià Lamelas és absolutament erràtic si és que busca el bé comú de la població de Lloret de Mar.

Targetes-menjador: els alumnes de secundària, totalment desemparats:

El govern de Lamelas ha decidit tirar pel dret i eliminar les beques-menjador que tant servei han fet a les famílies d’alumnes lloretencs i lloretenques. És cert que els centres educatius s’estan trobant molts problemes burocràtics per la dualitat d’ajudes, pel fet que la Generalitat de Catalunya també ofereix beques-menjador per a alumnes de primària. Ara bé, amb la mesura dràstica de tallar el subministrament d’aquestes ajudes provinents del consistori, els alumnes de secundària han quedat desemparats; les famílies dels i les adolescents de l’institut Ramon Coll i Rodés, del Rocagrossa i del Sant Quirze no podran optar a cap ajut econòmic, tampoc de la Generalitat, per fer front al cost del servei de menjador.

“Des dels tres partits signants d’aquest comunicat considerem gens encertada la decisió. No s’ha fet l’esforç de discutir-la amb els diversos agents socials implicats –tampoc amb els grups de l’oposició de l’ajuntament- i posa en dubte el compromís social del govern de Lamelas. A més, volem fer palesa la incoherència de la decisió. D’una banda, perquè les ajudes-menjador es van consensuar el 2013 entre la InterAFA i els grups municipals d’Esquerra, Convergència, el PSC i ICV. Aquests tres últims són, curiosament, els que governen actualment el municipi, malgrat que hagin canviat de nom. I, d’altra banda, perquè qui llavors era el president de la InterAFA és l’actual regidor d’Educació” manifesten a la roda de premsa des de l’oposició.

Mobilitat a l’avinguda Just Marlès: quan el remei és pitjor que la malaltia:

Una de les primeres accions en termes de mobilitat del govern PSC-Junts-En Comú va ser ampliar la parada de taxis ubicada a l’avinguda Just Marlès (la Riera), a tocar de l’estació de busos. Ho va fer retirant un tram clau del carril de circulació al qual anaven a parar els vehicles que baixaven del carrer de l’Oliva per agafar l’avinguda sentit muntanya.

Fins on saben els grups signants d’aquesta nota, que venen de governar en coalició durant l’anterior mandat, l’ampliació de l’estació de taxis no era una demanda ni urgent ni insistent del col·lectiu de taxistes, a qui respectem plenament. En canvi, la decisió ha provocat un col·lapse crònic a la intersecció de les dues vies implicades, ja de per si sobrecarregades de vehicles. Les cues a la Riera són la tònica dominant i ara s’hi afegeixen, també, cues al carrer de l’Oliva de cotxes que han de respectar el senyal de “cediu el pas” per incorporar-se a l’avinguda.

I, tot plegat, en pleníssima temporada alta d’estiu, quan augmenta molt considerablement la presència d’automòbils als carrers de la nostra vila. “Per experiència, sabem que les proves pilot no es poden efectuar en aquest període de l’any, perquè si no surten com un s’espera, el grau d’afectació es multiplica exponencialment. Encara en l’àmbit de la mobilitat, el govern de Lamelas va impulsar una altra prova pilot, en aquest cas, la de la pacificació del passeig marítim. Valorem el rerefons de la iniciativa “Lloret Batega”; sabem que el futur de Lloret passa per buidar de vehicles a motor aquesta via de la població tant per sostenibilitat mediambiental com per impacte visual d’una de les vies més atractives i representatives de la localitat. Però no compartim com es va dur a terme el projecte: sense consens amb hotelers, restauradors, veïns i altres agents implicats. La iniciativa no és nova: l’anterior govern ja en va impulsar una de molt similar aprofitant que, durant la pandèmia, es van establir franges horàries de peatonalització del passeig per facilitar el respecte al distanciament físic durant les activitats esportives que exigia la situació d’emergència sanitària per la covid” expliquen des de l’oposició.

Inicialment, la bona acollida de la mesura va portar l’executiu municipal a estendre-la en el temps, i fins i tot es va sotmetre a votació el març del 2021. Però el carrer va parlar per dir que, per ara, prefereixen conservar el passeig tal com està. En aquest sentit, veiem que, abans d’impulsar iniciatives que ja s’han dut a terme i s’han pogut avaluar, fa falta, d’una banda, una campanya de conscienciació social, i, de l’altra, una recerca exhaustiva i transversal d’alternatives viàries viables al passeig marítim.

Can Juncadella: cal aplicar les resolucions judicials, no tornar a parlar amb la propietat!

Després d’anys de litigis, la justícia ha donat la raó, per totes les vies, a l’Ajuntament de Lloret de Mar pel que fa a la titularitat municipal del tram del camí de ronda que uneix les cales Morisca i Canyelles, al nord de la població. Però l’actual executiu local s’ha capficat a tornar a parlar amb la propietat de la finca privada que ocupa el camí per no sabem què. Albert Robert explica a la sala “El nostre missatge és clar: ja s’ha intentat, del dret i del revés, arribar a una entesa amb una propietat que mai ofereix alternatives que s’avinguin amb el bé comú de la població de Lloret. No cal tornar-ho a provar, perquè és una pèrdua de temps per al conjunt de la ciutadania lloretenca. El que cal és aplicar les sentències judicials que avalen la titularitat pública d’aquest tram del camí de ronda”.

No, no es prohibirà el retorn de l’operador Dancehall Episode a Lloret: les ‘fake news’ del govern de Lamelas segons l’oposició

A finals de setembre, uns greus incidents nocturns a l’exterior de la Disco Privé de l’avinguda Just Marlès van tornar a posar Lloret, en clau negativa, als focus dels mitjans de comunicació i fòrums ciutadans més sensacionalistes. Feia molt temps que això no passava, i en el seu moment ja vam condemnar els fets i desitjar una ràpida recuperació a les persones ferides.

Al cap de molt poc, l’ajuntament va comunicar, a través dels seus canals oficials, que vetava la presència a Lloret de l’operador turístic Dancehall Episode responsable de l’esdeveniment que va derivar en els incidents a la via pública: “L’Ajuntament de Lloret comunica a l’organitzador britànic Dancehall Episode que no pot tornar a la destinació”. Cap pista de com, legislació en mà, tenen pensat prohibir l’activitat comercial d’una empresa privada que treballa amb altres particulars en finques privades; de fet, el cos d’aquest mateix comunicat del consistori rebaixa les expectatives de manera molt considerable: “Ens hem reunit amb l’organitzador i ja li hem comunicat que no és benvingut a Lloret”, paraules del regidor de Turisme. “Tots voldríem que erradicar el turisme d’aquesta mena fos tan fàcil com prohibir la presència d’operadors conflictius a la vila, però per experiència sabem que no és possible. Mà dura contra l’incivisme, sí; prendre el pèl a la gent i vendre fum, no” manifesten en aquesta roda de premsa.

L’oposició continúa parlant d’unaltre tema: “Aquest tractament informatiu dels fets és similar al de la suposada baixada de sou de l’alcalde, Adrià Lamelas. Primer, es va dir que la reducció seria de 25.000€ anuals, que permetia a l’equip de govern donar la xifra rodona als mitjans de 100.000€ d’estalvi al llarg dels quatre anys de mandat. Després, la rebaixa es va formalitzar en 20.000€ anuals. I no serà fins aquest mes d’octubre que Lamelas cobrarà el primer sou rebaixat; fins ara, ha estat cobrant el mateix que els anteriors alcaldes. Novament, un cas de poca transparència, de mitges veritats i de voluntat de dominar el relat públic amb informacions imprecises i populistes” remarquen des de Sumem Lloret.

Acaben l’acte deixant un missatge clar: “Per tot plegat, i pel fet que l’alcalde Lamelas i el seu equip de govern menystenen les opinions dels grups principals de l’oposició i no ens conviden als actes públics (l’anterior executiu sí que ho feia amb tots els partits i regidors del ple), volem transmetre el nostre profund malestar. Fa falta molt diàleg social i entre forces polítiques per enlairar aquest mandat. Com ja s’ha apuntat en altres comunicats, però, sempre trobaran la mà estesa dels grups signants quan es tracti de defensar els interessos del conjunt de la població de Lloret de Mar, de manera constructiva, oberta i transversal”.

2 Comments

  1. Sr. Robert, usted, al igual que el Sr. Dulsat, prometió que donaría el sueldo de un segundo cargo público a una ONG del pueblo. Y en 8 años, no lo hizo. Por cierto, en total, son unos 80.000 euros brutos. Engañó, a sabiendas, a todos sus votantes. Y ahora sale criticando que el alcalde se baje el sueldo…. Dulsat y usted no se bajaron el sueldo por tener un segundo cargo público!!
    NOS LO PUEDE EXPLICAR, POR FAVOR!!!

  2. Este alcalde lo que tiene que hacer también es ampliar las zonas de parking de moto en él rieral que tantas veces se está pidiendo porque son insuficientes y las motos tienen que acabar aparcando en carga y descarga y luego encima viene nuestra policía y tenemos que estar aguantando las multas que nos ponen por no querer ampliar las dichas zonas señor lamelas ponga solución a esto ya de una vez sobre todo en la zona de la farmacia del rieral, bar Arcadia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button