El PobleNotícies

Llum verda a l’elaboració d’un ‘Pla Director de millora’ al nucli antic de Lloret: 4 fases per a la dinamització d’aquesta zona

L’empresa Paisaje Transversal elaborarà un Pla Director de millora per la dinamització del Nucli Antic de Lloret. S’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del fons NextGenerationEU, a través del qual es finançarà el projecte, amb un import de 65.884,50€ (54.450€ de pressupost net sense IVA, més 11.434,50€ corresponent a l’import de l’IVA al tipus del 21%). La durada del contracte és de nou mesos, a comptar des de la data de la seva signatura.

L’objectiu és dur a terme una diagnosi, definició, determinació i redacció d’un conjunt d’actuacions consensuades de manera participada per a la millora del barri del Nucli Antic. S’aplicarien en un horitzó temporal de cinc anys.

Per a aquestes actuacions, hi haurà diferents fases:

  • La primera fase constarà d’un anàlisi actual i diagnòstic, amb una proposta de disseny, estructura, contingut i desenvolupament del web del Pla Director.
  • La segona fase es basa en l’impuls participatiu, amb la definició de l’estratègia participativa i el sistema de treball.
  • En la tercera fase s’inclourà el Pla integral d’accions de millora per a la revitalització i dinamització del Nucli Antic, amb els objectius específics de l’actuació, així com les accions i les línies estratègiques. Hi haurà set eixos temàtics: espai públic, habitatge, comerç, patrimoni històric, turisme, medi ambient i sostenibilitat, i digitalització.
  • En la quarta i última fase hi ha la presentació pública del Pla Director, amb la valoració i el tancament.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “En el desenvolupament del Pla Director és considera molt important el procés participatiu”. En aquest sentit, són objectius del contracte les diferents accions relacionades amb la participació de la ciutadania en els processos de millora necessàries en el Nucli Antic.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button