La GentNotícies

LloretSat: “L’experiència única d’haver llançat un coet amb un mini satèl·lit en una competició europea”

Aquest passat dissabte dia 29 d’abril, l’equip LloretSat de l’INS Ramon Coll i Rodés, van participar en els enlairaments dels 18 minisatèlits classificats en la competició CanSat 2023 Catalunya. Els enlairaments es varen fer a l’aeroport de Lleida-Alguaire i els lloretencs van emprar tres coets.

L’esdeveniment va començar a les 9:30h amb l’acte de presentació. Cada equip va disposar d’una carpa per fer els preparatius i darrers ajustaments del seu Cansat (satèl•lit de la mida d’una llauna de refresc) i de l’estació base encarregada de recollir les dades transmeses pels seus respectius CanSats.

Els coets han assolit una alçada aproximada d’un Km, i s’han obert, deixant caure 6 CanSats de cop, els quals, i gràcies als paracaigudes que porten, han fet un descens que ha durat entre 1 i 2 minuts. Durant la missió, els equips hem recollit les dades transmeses des del respectiu CanSat tot observant com baixaven fins tocar terra.

Malauradament, el segon coet de l’equip de Lloret no es va obrir i no va deixar anar els satèl•lits que portava. Es va estavellar contra el terra i va quedar totalment destrossat. Per sort el CanSat anava en el tercer coet i va poder complir la seva missió:

Demà dimecres dia 3 de maig l’equip LloretSat ha d’anar a l’acte de presentació de resultats Cansat Catalunya 2023, a la UPC de Terrassa, on disposaran de 20 minuts per exposar els resultats i conclusions de la seva missió davant del jurat que els han assignat.

Aquest mateix dia es donaran els premis i se sabrà quin equip representa a Catalunya en la final estatal del més de juny.

L’equip LloretSat, a l’igual que els altres equips participants, han dedicat molt de temps i esforç en construir el seu satèl•lit així com a planificar la seva participació en aquesta competició d’àmbit Europeu.

“Per a nosaltres és una experiència única, i estem molt satisfets i orgullosos de la nostra participació i del que hem aconseguit fins ara”.

Equip LloretSat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button