NotíciesTurisme

Lloret de Mar a Fitur: Què s’està promocionant? Com ve aquesta temporada 2023?

La Fira de les fires a l’estat, quan de turisme es parla: Fitur (la fira de turisme internacional), que va començar ahir dimecres i estarà fins el proper diumenge dia 22 de gener, està deixant a les seves primeres 24 hores, un ambient i una sensació als assistents i representants de Lloret de recuperació absoluta, després d’aquests dos anys de crisi turística.

Compartim en aquesta nota d’avui, diferents testimonis de representants de la destinació, quines propostes s’estan duent a terme, i quines sensacions aporten els visitants en aquesta trobada a Madrid que marcarà sens dubte gran part de la temporada que està per començar en un parell de mesos.

Per una banda, a la cita ha assistit el candidat a l’alcaldia de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, que durant els propers dies es reunirà amb diversos actius del sector turístic ho te clar i manifesta que “Lloret necessita un canvi urgent i definitiu en el model de turisme. Hem de ser capaços de trobar la manera de seguir cuidant el nostre principal motor econòmic sense perjudicar el descans dels nostres veïns, sense patir el deteriorament constant del nostre mobiliari urbà i sentint-nos segurs al carrer. Ens hem de sentir orgullosos del turisme que arriba a Lloret de Mar i creiem que cal endurir la normativa que tenim sobre els Habitatges d’Ús Turístic de la nostra vila i treballar per millorar altres polítiques públiques de promoció”.

Per unaltre banda, com es habitual a la fira Fitur de Madrid, Lloret Turisme presenta les novetats per al 2023:

Durant aquests dies s’estan realitzant entrevistes amb operadors turístics, empreses col·laboradores i creadors de contingut als quals es presenten les diferents novetats previstes per aquesta temporada. Per Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, «aquesta fira és una bona oportunitat per trobar-nos amb socis estratègics de Lloret de Mar amb qui ja tenim acords per aquest 2023 i també per acabar de tancar noves col·laboracions com per exemple amb operadors del mercat irlandès on tot just hem començat a treballar».

Aquest 2023 la cultura tindrà un protagonisme rellevant a Lloret de Mar com a Capital de la Cultura Catalana 2023: música, dansa, teatre, visites guiades, visites teatralitzades i espectacles innovadors conformen una programació que s’anirà desenvolupant durant tot l’any.

Un altre projecte innovador de primer nivell serà l’apertura del Castell de Lloret, a  la primavera, que oferirà una experiència immersiva única i multisensorial, enfocada al canvi climàtic i ubicada a l’icònic castell d’estil neogòtic ubicat a la platja de Lloret. En el marc de la fira ahir es va dur a terme una presentació en l’estand de Catalunya que va comptar amb la presència de més d’una trentena de professionals del sector turístic i mitjans de comunicació.

A més, els Jardins de Santa Clotilde (membres de la Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics del Consell d’Europa) que van ser escenari del rodatge de diferents escenes de la sèrie House of the Dragon, comptaran amb un programa de visites teatralitzades inspirades en aquesta sèrie. Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, «la cultura és un dels nostres principals complements del producte de platja urbà; ens permet desestacionalitzar i oferir un valor afegit en l’experiència turística dels nostres visitants».

La sostenibilitat també continuarà sent un eix prioritari amb el programa executiu “Innovació i sostenibilitat en el sector turístic” que impulsa Lloret Turisme amb el suport del Gremi d’Hostaleria i que comptarà amb 3 blocs; el mòdul 1 sobre mètodes d’innovació com l’Agile, el Lean Management o el model de Doblin, aplicant diferents eines com el Customer Journey Map, el Service Blueprint i l’Experience Map, que ajudaran a crear experiències de qualitat per als nostres clients; el mòdul 2 orientat a la gestió, amb el desenvolupament d’un pla d’execució; el mòdul 3 dedicat a l’aplicabilitat, el certificat de sostenibilitat Bioscore que s’està impulsant des del Gremi d’Hostaleria, la creació de productes, la comunicació i comercialització i finalment, la presentació final dels projectes dels diferents professionals participants del programa.

Pel que fa a l’especialització de productes, es continuarà amb l’estructuració i el posicionament del segment LGTBI+; pel que fa al turisme familiar, s’han programat unes jornades de formació de creació i millora del producte turístic familiar i noves certificacions Little Foodies de restauració bona, sana i sostenible; en turisme esportiu, l’acord directe a la comercialització amb TUI Sports o accions específiques en l’àmbit internacional en mercats estratègics.

Xifres turístiques

Segons les dades d’ocupació turística de l’INE, Lloret de Mar ha rebut de gener a novembre del 2022 un total de 1.093.105 turistes i s’han acumulat 4.550.967 pernoctacions.

D’altra banda, les famílies amb nens i les parelles són els segments de més creixement. Aquests busquen, majoritàriament, activitats de lleure a la natura i esports a l’aire lliure.

El turisme nacional, amb una creixent demanda arran de la pandèmia, ha continuat fidel a la destinació, incrementant així un 18,3 % en nombre de viatgers i un 6’2 % en pernoctacions durant el període de gener a novembre respecte els mateixos mesos de 2019.

3 Comentaris

 1. Supongo que en Fitur han expresado la realidad del pueblo; y sino vamos a recordarlo aquí:
  En primer lugar, nada más llegar al municipio, cualquier turista del resto del estado español será recibido con una bandera independentista dándole una calurosa bienvenida.
  Por si el turista del resto del estado español no se hubiera dado cuenta de lo grata que es su presencia en la rotonda principal del pueblo se le mostrará un lazo, dando cuenta de que el resto del estado es un estado fascista y opresor.
  Si el turista del resto del estado español sigue sin darse cuenta de que es persona “non grata” cuando pasee por el paseo rojo del ayuntamiento verá una gran bandera independentista en una ventana del ayuntamiento.
  Recordar que estos tres símbolos independentistas están en lugares públicos y que el turista es también un contribuyente, toda esa basura ha salido también de su bolsillo.
  Por último, espero que en futir le recuerden al turista que en el 1-O trataron de expulsar a los Policías Nacionales del municipio.
  Sois muy hipócritas…si fuerais realmente valientes diríais lo que realmente pensáis.. pero ni eso.. cobardes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button