NotíciesTurisme

Lloret Turisme posa en valor la seva oferta de turisme actiu adaptat

Empreses lloretenques com Lemon Kayak i Experiències Costa Brava han explicat les seves experiències en aquest àmbit.

Lloret Turisme ha organitzat avui, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal, la segona edició de les jornades de formació en turisme inclusiu. S’hi ha inscrit una trentena de participants del sector turístic lloretenc així com tècnics de diferents seccions de l’Ajuntament de Lloret.

La jornada ha començat amb la sessió “Lectura Fàcil: Un recurs per l’accessibilitat cognitiva i la inclusió social”, a càrrec d’Elisabet Serra, directora de l’Associació Lectura Fàcil; seguida d’una formació sobre la necessitat de la conscienciació i sensibilització en l’àmbit de l’accessibilitat digital a càrrec de diferents consultors de l’empresa Tothom Web; i una darrera part en format de taula rodona amb la participació de les empreses de turisme actiu lloretenques Lemon Kayak i Experiències Costa Brava (membres de Lloret Adventure) i el blogger Manu Heras, que han debatut sobre l’accessibilitat en l’oferta de turisme actiu i les experiències viscudes en aquest àmbit tant des del punt de vista de les empreses com dels propis usuaris.

En paraules d’Elizabeth Keegan “el turisme actiu adaptat és encara una oferta molt desconeguda i que sovint es considera inexistent o amb moltes limitacions. Per això és prioritari continuar treballant tant des de la part de comunicació, per donar-hi visibilitat i fomentar que els usuaris puguin gaudir i conèixer d’aquestes propostes experiencials al nostre entorn natural, com des de l’àmbit formatiu a les empreses d’activitats.

Aquesta formació avui va adreçada al nostre sector d’allotjament per tal també que coneguin aquesta oferta especialitzada de la destinació”. En aquest sentit, Lloret de Mar acull des de fa dos anys unes jornades organitzades de manera conjunta entre ACBEA, l’Associació Catalana de Busseig Emocional i Adaptat, i FECDAS, la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques orientades a formar monitors per treballar amb persones amb diversitat funcional. La darrera va ser el passat diumenge 14 de maig a la Piscina de Lloret i el proper 18 de juny s’organitza una sessió de batejos de busseig adaptat a la platja de Fenals.

Des de l’any passat, Lloret Turisme ofereix el servei de llengua de signes a una de les visites guiades que organitza setmanalment a la destinació.

Font: Lloret Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button