NotíciesTurisme

LLORET TURISME PARTICIPA A LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL I A L’ASSEMBLEA GENERAL 2022 D’EUROPEAN CITIES MARKETING

La trobada anual de destinacions europees es celebra a Hamburg del 30 de març al 2 d’abril i compta amb més de 200 participants 

Lloret Turisme es troba aquests dies a Hamburg per participar en la Conferència Internacional i l’Assemblea General 2022 d’European Cities Màrqueting (ECM). La trobada es celebra a Hamburg (Alemanya) des d’ahir i fins el 2 d’abril, és la primera vegada en tres anys que recupera el format presencial i els responsables de màrqueting de les ciutats europees integrants es poden tornar a retrobar físicament. De Catalunya hi ha representades les ciutats de Lloret de Mar i de Barcelona a més de l’Agència Catalana de Turisme.

Enguany la Conferència Internacional es centrarà en la necessitat de fomentar un turisme alineat amb les agendes globals, amb la sostenibilitat com a eix central, i incidint en com els DMO (Destination Management Organization) poden actuar com a catalitzadors d’aquest canvi. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, explica que “fa anys que a Lloret de Martreballem el turisme molt més enllà de la promoció, amb una visió transversal i amb una vessant també molt orientada a la ordenació turística, col·laborant en iniciatives que permetin aquest equilibri turista-resident i amb el seu entorn. Aquesta trobada amb la resta d’organitzacions turístiques europees ens permet conèixer altres projectes i iniciatives que poden ser interessants per la nostra destinació, a més de crear-hi sinergies”. 

El programa de 3 dies té un format altament participatiu que busca fomentar la interacció i l’intercanvi d’experiències, i incorpora tallers de cocreació i inspiració així com molt treball en xarxa. El primer dia s’ha centrat en la creació de noves narratives del turisme i ha remarcat la importància de la marca i la comunicació com a eines per la creació de moviments globals. Demà, segon dia, els assistents s’endinsaran en la discussió de l’ECM Trend Room sobre com les ciutats poden adaptar-se per ser llocs més saludables tant per viure com per visitar. A continuació, s’uniran a Digital Destinations per buscar el potencial de les noves tecnologies i eines digitals per a una millor gestió de destinacions, una connexió local més forta i un ADN més social. Finalment hi haurà un bloc dedicat al lideratge regeneratiu on es marcaran les directrius per un turisme que fomenti unes ciutats més prosperes i inclusives.

Durant la Conferència, ECM també ha condemnat enèrgicament els atacs unilaterals a Ucraïna i ha anunciat que ha decidit suspendre la pertinença de ciutats russes a ECM fins a nou avís. Els assistents a més han pogut estar en contacte directe via streaming amb les responsables de les oficines de turisme ucraïneses a Lviv, i mostrar-los-hi tot l’escalf i suport en uns moments tan delicats.

Sobre European Cities Marketing

European Cities Marketing és una organització sense ànim de lucre que compta actualment amb 170 membres i que té com a objectiu la millora de la competitivitat de les principals ciutats d’Europa proporcionant una plataforma per als professionals de MICE, turisme vacacional i màrqueting on intercanviar coneixements i millors pràctiques, i ampliar la seva xarxa de contactes. ECM promociona i connecta els interessos dels membres de més de 100 de les principals ciutats de 36 països. Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, va entrar a formar-ne part el 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button