NotíciesTurisme

Lloret se suma un any més a la celebració del 22è Cap de Setmana Ibèric 

Lloret de Mar se suma aquest cap de setmana a la 22ena edició del Cap de Setmana Ibèric. Propostes gratuïtes i per a tots els públics amb un tema en comú entre tots els centres que hi participen, els enigmes de la llengua ibèrica. 

Els ibers van ser el primer poble que va utilitzar l’escriptura a la península Ibèrica. Desenvolupada a partir del segle V aC, avui els signes gràfics d’aquesta civilització, però, continuen sent una gran incògnita: els podem llegir, però no sabem què signifiquen, diu Anna Fuentes, directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret. 

Amb aquesta premissa s’han previst activitats pel cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, amb l’objectiu de celebrar l’esdeveniment més important d’aquest projecte coordinat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. Un projecte que agrupa una vintena de jaciments museïtzats, estructurats en set itineraris que mostren els escenaris de cadascun d’aquests pobles arreu de Catalunya. 

El regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Xavier Flores, ha dit que Lloret no podia faltar a la seva cita amb el cap de setmana ibèric i amb aquest obectiu s’han dissenyat activitats pensades per a un públic ampli. 

Així doncs hi haurà durant el cap de setmana s’ha previst jornada de portes obertes als següents equipaments: 

  • Poblat Ibèric de Turó Rodó de 10h a 17.30h
  • Masia de Can Saragossa de 10 a 12.30h i de 17.30h a 19h
  • Jaciment Iber de Puig de Castellet d’11h a 17h 

També s’ha programat el taller familiar, El missatge secret. Es farà tant dissabte com diumenge al Turó Rodó a les 12h del migdia. Es tracta d’un taller d’escriptura ibera adreçat a nens i nenes a partir de sis anys perquè puguin conèixer i aprendre com escrivien els ibers i a la vegada puguin personalitzar el seu propi clauer. 

Durant aquest cap de setmana dedicat al món dels ibers també s’ha programat una visita guiada. Amb el nom de, Som Ibers, tant dissabte com diumenge, a les 18h de la tarda, es podrà fer aquesta visita que donarà a conèixer el passat iber de Lloret dins el context de la península Ibèrica. 

Finalment, pels que vulguin aprofundir més en el món iber, podran visitar l’exposició d’arqueologia ibera a la Masia de Can Saragossa i descobrir el llegat iber a Lloret amb degustació de productes ibers com l’hidromel o els fruits secs, entre d’altres productes. 

Cal destacar que totes les activitats d’aquest cap de setmana són gratuïtes, però cal reserva prèvia a través del web patrimoni.lloret.cat o bé trucant al 972 364454

Anna Fuentes ha destacat que per a l’edició d’enguany hi participen 23 centres que  proposem entre tots més d’un centenar d’activitats! És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: tallers d’experimentació, visites guiades i, exposicions…una varietat d’opcions per tots els gustos i públics!

També es recomana als participants que es comparteixin les experiències i seguir tota la programació a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #csi_ibers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button