Notícies

Lloret rep una subvenció de 5.910.000 euros per la construcció de la nova residència per la gent gran a través dels Fons Next Generation

El consistori també ha sol·licitat la delegació de competències a la Generalitat per poder fer la licitació del projecte. La Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 5.910.000 euros a l’Ajuntament de Lloret per la construcció de la nova residència i centre de dia per la gent gran.

El consistori es va presentar a la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU per a l’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya. En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “agraïm el suport de la Conselleria de Drets Socials en aquest projecte que era prioritari per l’equip de govern i pel futur de Lloret i la seva ciutadania.

Han estat mesos de moltes reunions i gestions perquè aquest nou equipament sigui una realitat i, evidentment, la part econòmica era una peça fonamental”.

L’octubre del 2020 l’alcalde de Lloret de Mar i el llavors Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, varen signar un protocol pel qual la Generalitat de Catalunya es comprometia a la reserva d’una dotació pressupostària de 1.537.649€ a l’any per garantir 48 places públiques noves. L’alcalde de Lloret explica que “encara estem a l’espera que el protocol passi a ser conveni”· Paral·lelament s’estava treballant en un estudi de viabilitat econòmica a l’empresa pública SUMAR que es va aprovar al Ple Municipal del novembre del 2021. L’estudi projectava un sociosanitari amb capacitat de 136 places, de les quals 72 seran publiques, amb una superfície de 6.800 metres quadrats i amb un pressupost estimat de 11 milions d’euros més IVA.

El darrer pas d’aquest projecte es va duu a terme al Ple de setembre del 2022 quan es va aprovar fer arribar a la Generalitat la petició de delegació de competències per poder fer la licitació de construcció de la residència de gent gran.

La nova residencia i centre de dia de la gent gran esta previst a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall al parc de Can Buc, al barri del Rieral, i té una superfície de 10.000 metres quadrats.

Amb aquesta subvenció ja són tres les subvencions amb fons europeus que ha aconseguit l’Ajuntament de Lloret: 5.917.890 d’euros en la convocatòria extraordinària de finançament europeu Plans de Sostenibilitat Turística; 1.000.000 d’euros, en un altre convocatòria destinada a projectes de mobilitat i aquesta darrera de 5.910.000 euros en projectes socials.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

One Comment

  1. A ver si es verdad que lo hacen ,el hospital sociosanitario de Lloret es un desastre ,para los enfermos,y para los familiares,que vemos en el estado tan lamentable ,que están las habitaciones,baños,y zonas comunes, también sufrimos los familiares de verlo, ojalá sea cierto y hagan uno nuevo,mi madre falleció allí,y no le deseo a nadie que pase por nuestra situación ,no es un lugar digno,hay profesionales muy buenos,pero también están atados de pies y manos por las infractucturas, gracias por publicarlo💯👌🏼

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button