CulturaNotícies

Lloret participa a les Jornades Europees de Patrimoni amb visites guiades gratuïtes al seu patrimoni

Sis equipaments del MOLL, el Museu Obert de Lloret: la Masia de Can Saragossa, el Museu del Mar, el jaciment ibèric de Turó Rodó, els Jardins de Santa Clotilde, el cementiri Modernista i la Casa Museu de Can Font, s’afegeixen a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) oferint visites guiades gratuïtes i jornades de portes obertes.

Això serà aquest cap de setmana, els dies 7, 8 i 9 d’octubre coincidint amb aquesta celebració anual. 

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. Per aquest 2022, sota el lema “Patrimoni sostenible” proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni en un context marcat pel canvi climàtic. 

Durant aquests dies, municipis d’arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d’activitats gratuïtes de tota mena com portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia, … Una bona forma d’apropar-se a la riquesa del patrimoni del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats. 

El Consell d’Europa va crear aquestes jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen activitats. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició. Se celebren cada any, el segon cap de setmana del mes d’octubre.

 La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha destacat que les Jornades Europees de Patrimoni estan considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. És per això que Lloret des de fa anys s’hi suma i permet situar el municipi en el mapa amb una activitat amb una important ressò mediàtica. 

A Lloret, a banda de les jornades de portes obertes a sis equipaments del MOLL durant tres dies, també s’han programat visites guiades en els següents horaris:

  • Masia de Can Saragossa – 10h.
  • Museu del Mar – 11.30h
  • Turó Rodó – 13h
  • Jardins de Santa Clotilde – 16h
  • Cementiri Modernista – 18h
  • Casa Museu de Can Font – 20h

En aquests moments ja estan exhaurides les localitats per les vistes guiades a la Casa museu Can Font i a Jardins de Santa Clotilde pels tres dies. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat la bona resposta del públic a totes les propostes que planteja Patrimoni Cultural. 

Es pot reservar plaça al web patrimoni.lloret.cat o bé trucant al 972 364454.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button