El PobleNotícies

Camins de Ronda: Es pactarà amb la propietat de Can Juncadella un traçat i s’estrena el nou tram Lloret-Fenals

Lloret estrena el nou camí de ronda que enllaça la platja de Lloret i Fenals

Aquest cap de setmana, coincidint amb la Marxa de les Platges de Lloret, Lloret estrena el nou camí de ronda entre Lloret i Fenals. Aquest migdia l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, i el regidor de Mobilitat, Joan Escalona, han realitzat l’acte d’obertura.

L’enllaç del camí de ronda entre la platja de Lloret i Fenals es va iniciar l’any 2021 i s’ha anat desenvolupant per fases. Primerament es van executar el tram I i II des de la Roca d’en Maig fins al Castell de Sant Joan passant per Cala Banys i a finals de l’any 2022 es va obrir el tram III que enllaçava la Platja de Fenals i el Castell de Sant Joan. Aquest 2023 s’han executat els darrers 100 metres que eren d’alta complexitat just a sota del Castell de Sant Joan i amb l’obra es permet connectar els trams I i II amb el tram III. El projecte de detall es va encarregar a una enginyeria externa, mentre que l’obra s’ha executat amb una empresa constructora i la participació d’una altra especialitzada en treballs verticals.

El camí de ronda entre Lloret i Fenals té una distancia aproximada de 1.310 metres i el temps de recorregut és d’uns 25 minuts. Les obres han consistit en l’eixamplament del pas, la instal·lació de baranes de seguretat i la consolidació de punts degradats. Durant el recorregut es pot gaudir d’un total de dinou miradors i passarel·les amb panoràmiques sobre el litoral. El cost total aproximat ha estat de 860.000€.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “avui és un dia important per Lloret que culmina la feina de molts anys i posa a disposició de la ciutadania i els visitants aquest camí de ronda que és una reivindicació històrica i que esdevindrà un nou i important atractiu per Lloret”. Per poder fer aquest nou camí de ronda l’Ajuntament de Lloret ha tardat més de 5 anys durant els quals, a banda de les obres, ha hagut de duu a terme diferents expropiacions de terrenys. L’alcalde també ha remarcat “la importància del recolzament dels organismes supramunicipals per executar aquests projectes tan importants pel municipi i la seva actualització”.

Lloret pactarà amb la propietat de Can Juncadella un traçat per a la ciutadania

L’alcalde de Lloret de MarAdrià Lamelas, i l’equip de govern han mantingut converses durant les últimes setmanes amb col·lectius ciutadans i amb la propietat de Can Juncadella. L’alcalde marcarà un calendari de treball a curt termini per donar resposta a la resolució judicial que obliga a obrir el camí de ronda.

L’Ajuntament de Lloret, per encàrrec del alcalde, posarà en marxa els treballs tècnics per definir el traçat que han de culminar en una proposta que pugui rebre els vistiplaus corresponents de les diferents administracions. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “la resolució judicial reconeix l’existència d’un tram de domini públic però no fixa un traçat específic i per tant la proposta que farem haurà de rebre l’acord tècnic i el vistiplau de la Generalitat i del Ministeri”.

És per aquest motiu que l’Ajuntament i la propietat han iniciat converses a fi de poder definir un traçat viable que respongui a les necessitats de la ciutadania, especialment en seguretat i conservació del medi ambient. En aquest sentit, la propietat ja ha traslladat a l’Ajuntament la seva predisposició a treballar conjuntament amb el consistori per assegurar una solució ràpida, que garanteixi la protecció de l’entorn natural, la seguretat de la ciutadania, un adequat manteniment i la conservació de l’espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button