El PobleNotícies

Lloret obligat a tenir abans del 2025 una Zona de Baixes Emisions; la Generalitat engega una campanya informativa:

La Generalitat engega una campanya informativa

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya informativa sobre les Zones de Baixes Emissions (ZBE) per millorar la qualitat de l’aire i la salut pública. Aquesta iniciativa, que va començar el passat dissabte 15 de juny, s’adreça a tots els municipis catalans amb més de 20.000 habitants, entre els quals es troba Lloret de Mar, que haurà d’implantar obligatòriament una ZBE abans del 2025.

La campanya, sota el lema “Zones de Baixes Emissions, menys fum, més salut”, busca conscienciar la població sobre els beneficis d’aquestes zones. Ha estat elaborada en format de reportatge amb la col·laboració de l’ATM de Barcelona i protagonitzada per l’actor Quim Masferrer. A través d’un llenguatge planer i proper, s’explica què són les ZBE, quins vehicles hi podran circular i quines alternatives de mobilitat sostenible estan disponibles.

A Lloret de Mar, com en els altres 89 municipis afectats, la implantació de la ZBE es considera essencial per reduir les emissions contaminants i millorar la qualitat de vida. Els anuncis de la campanya responen a preocupacions comunes, com les restriccions de vehicles i les excepcions per motius de salut.

El compromís de la Generalitat amb la salut pública es reflecteix en l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, signat el març de 2022. Aquest acord busca reduir un 15% les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM) el 2025 respecte al 2019. La creació de les ZBE és una part fonamental d’aquest esforç per aconseguir els nivells de qualitat de l’aire recomanats per l’OMS.

La coordinació de la implantació de les ZBE recau en el Departament d’Acció Climàtica, que ha estat treballant estretament amb els municipis. També s’ha desenvolupat el Pla de qualitat de l’aire, horitzó 2027, que estableix criteris comuns per a les ZBE i serà aprovat properament pel govern.

Lloret de Mar, un dels municipis turístics més importants de Catalunya, se suma així a aquest esforç col·lectiu per fer front a la contaminació atmosfèrica. L’objectiu és garantir un futur més saludable per als seus residents i visitants, contribuint a la sostenibilitat i al benestar general. Per part de l’ajuntament de Lloret, de moment, no s’ha emès cap comunicat al respecte.

Informació ampliada

Per a més informació sobre les Zones de Baixes Emissions i les seves implicacions, es pot visitar el web www.zbe.cat.

A continuació el llistat dels municipis de Catalunya amb més de 20.000 habitants que, segons la normativa estatal i l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, estan obligats a implantar ZBE.

Llista completa:

Lloret de Mar
Amposta
Badalona
Banyoles
Barberà del Vallès
Barcelona
Blanes
Calafell
Cambrils
Castellar del Vallès
Castelldefels
Cerdanyola del Vallès
Cornellà de Llobregat
El Masnou
El Prat de Llobregat
El Vendrell
Esparreguera
Figueres
Gavà
Girona
Granollers
Igualada
Les Franqueses del Vallès
L’Hospitalet de Llobregat
Lleida
Manlleu
Manresa
Mataró
Martorell
Molins de Rei
Mollet del Vallès
Montcada i Reixac
Olesa de Montserrat
Olot
Palafrugell
Pineda de mar
Premià de Mar
Reus
Ripollet
Rubí
Sabadell
Salou
Salt
Sant Adrià de Besòs
Sant Andreu de la Barca
Sant Boi de Llobregat
Sant Cugat del Vallès
Sant Feliu de Guíxols
Sant Feliu de Llobregat
Sant Joan Despí
Sant Quirze del Vallès
Sant Vicenç dels Horts
Santa Coloma de Gramenet
Santa Perpètua de Mogoda
Sitges
Tarragona
Terrassa
Tortosa
Valls
Vic
Viladecans
Vilafranca del Penedès
Vilanova i la Geltrú
Vila-seca
Vilassar de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button