El PobleNotícies

Lloret estrena prop de 50 fanals intel·ligents al passeig marítim en un projecte pioner finançat per Red.es

Segons fonts municipals fan saber que “Arriba un ambiciós projecte per modernitzar i embellir el passeig marítim de Lloret de Mar, on s’ha instal·lat a totes les puntes superiors de tots els fanals del passeig (prop de 50) unes llums intel·ligents, gràcies a un projecte subvencionat pel fons estatal Red.es”.

Aquest projecte, que forma part de la iniciativa ‘Ciutat de la Llum’ del govern anterior, introdueix un sistema d’il·luminació amb gestió a distància capaç de canviar de color per adaptar-se a diferents esdeveniments, afegint un toc de modernitat i versatilitat sense precedents a aquest icònic passeig. Cal recordar que el projecte la ‘Ciutat de la Llum’ ha comptat amb diverses accions a Lloret entorn la il·luminació i els colors, com els llums decoratius que estan des de fa mesos il·luminant la façana de la Casa de la Cultura, els mappings sobre les parets i el conegut Lloret Drone Festival.

Nino Gómez, regidor de Promoció Econòmica, ha destacat la novetat i l’adaptabilitat del projecte: “És un projecte molt innovador i agradable i quedarà condicionat en base a les necessitats lumíniques depenent del moment, com per exemple festivitats, dies especials i commemoratius. Per a les primeres proves hem utilitzat el color verd que fa referència als colors de Lloret de Mar, però anirà canviant segons vagi esdevenint el calendari ”.

Fase 2 del projecte

Aquesta modernització lumínica no només es limita als fanals, ja que s’anticipa una segona fase del projecte on s’instal·laran projectors al llarg del passeig. Aquests projectors, destinats a emetre diverses imatges sobre el passeig i fins i tot sobre la sorra, prometen convertir-se en una atracció única a la regió, elevan el perfil de Lloret de Mar com a destinació turística d’avantguarda.

Fons Red.es

El projecte es beneficia de la finançació de Red.es, una entitat pública empresarial espanyola dedicada a fomentar el desenvolupament de la societat de la informació a Espanya. A través d’iniciatives com aquesta, Red.es busca promoure l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per incrementar la competitivitat econòmica, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i evitar el risc d’exclusió digital.

Encara que el sistema de fanals intel·ligents ja està operatiu i ha superat totes les proves necessàries, està pendent d’una inauguració oficial. Aquest projecte no només representa un pas endavant en la modernització de la infraestructura urbana de Lloret de Mar, sinó que també s’alinea amb els esforços nacionals i internacionals per promoure l’ús de les TIC i la intel·ligència artificial en benefici de la societat i l’entorn urbà.

3 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button