ActivitatsNotícies

Lloret es bolca en el Dia Internacional de les Dones amb un complet programa d’activitats

Gran èxit de totes les activitats programades per l’Ajuntament de Lloret amb motiu del 8M. La programació d’activitats va arrencar el divendres 1 de març amb el taller “El meu ritme”, del Cicle de Tallers de Dansa, que ha comptat amb la participació d’una vintena de dones, i el curs de defensa personal que va esgotar places amb prop d’una seixantena dones participants. I també han tingut una molt bona rebuda, amb aforament complet, la tribuna SAMLM “Dones de Lloret, vides per no oblidar” i la comèdia teatral Gordas al Teatre de Lloret. El fotoreclam per la igualtat, el taller de sol pelvià, l’exposició “Art i dones juntes contra la violència”, la instal·lació del tapís de ganxet lila, l’exhibició de ball en línia i sevillanes o la tertúlia de Nova Ràdio Lloret són altres de les propostes de què s’ha pogut gaudir aquests dies.

Avui, el 8 de Març ha començat aquest matí amb uns 240 alumnes de secundària de l’escola Immaculada Concepció que s’han manifestat amb la voluntat de reivindicar la igualtat, coincidint amb el 8 de març en una activitat sota el lema “La joventut surt al carrer” a la plaça de l’Església.

Aquesta tarda han tingut lloc els actes institucionals amb el discurs de la regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez; el lliurament dels premis Carme Ramírez; la lectura de textos feministes a càrrec de parelles lingüístiques i la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde de Lloret. Durant l’acte també s’han dut a terme diferents actuacions musicals i un espectacle del tango duo femení. Diumenge, 10 de març, es lliurarà el premi Aurora a Amaranta Gibert, directora del Teatre de Lloret de Mar, a més del monòleg Feminazis.

Clouen la programació d’enguany el dissabte 16 de març la sortida al Centre d’Interpretació de la Bruixeria a Sant Feliu Sasserra i l’espectacle teatral La festa.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha recordat que “Totes les formes de discriminació vers les dones, constitueixen directament, en si mateixes, violacions dels drets humans. Les dones i els homes han de tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats, és un requisit bàsic per garantir la construcció d’un futur sostenible per a tots i totes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button