NotíciesTurisme

Lloret de Mar vol ser la primera destinació d’Espanya, amb un certificat internacional de turisme sostenible

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) i el Gremi d’Hostaleria del municipi estan treballant per aconseguir ser la primera destinació turística de tot l’Estat en rebre el segell Bioscore de turisme sostenible.

El segell Bioscore és un aval internacional que reconeix el compromís per la sostenibilitat d’una empresa o destinació turística. A dia d’avui encara no n’hi ha cap en tot l’estat espanyol però ben aviat Lloret de Mar podria aconseguir aquesta homologació. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha assegurat que el consistori i el Gremi d’Hostaleria estan treballant per ser “els primers” en rebre aquesta distinció.

L’objectiu és que es reconegui “la feina que s’està fent des de fa temps” en matèria de sostenibilitat des dels establiments i les administracions. Dulsat ha recordat que “el 75% dels visitants al municipi són estrangers” i per això cal buscar protocols internacionals que avalin les tasques que es fan en aquest sentit des dels hotels i restaurants.

L’alcalde ha insistit que el municipi “fa molt de temps” que actua en consonància amb la “preservació del medi natural”, la mobilitat sostenible i una alimentació saludable i amb productes de proximitat. Malgrat tot, ara s’emmarca tot en “el mateix paraigües” de la sostenibilitat i per axò cal posar en valor les accions que es feien i d’altres que s’han començat a emprendre últimament.

Un dels exemples d’establiments compromesos amb la sostenibilitat és l’hotel Samba. Des d’aquesta temporada han reformat el model del bufet lliure per evitar el malbaratament alimentari. Es tracta d’oferir als clients porcions més petites servides en plats individuals, en comptes de servir el menjar en grans safates.

Això permet que els clients agafin “tants plats com vulguin”, segons afirma la responsable de Medi Ambient de l’hotel, Laura Pérez. Tot i així, Pérez assegura que la gent queda plena amb menys racions de les que se servien abans i això fa que el nivell de menjar que acaba a les escombraries s’hagi reduït dràsticament aquesta temporada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button