EntrevistesG-TVNotícies

Lloret de Mar seria el primer municipi turístic de Catalunya en connectar-se a una xarxa d’aigua regenerada al sector privat

Ahir, a Lloret de Mar, es va presentar un pla innovador per lluitar contra la sequera i la manca d’aigua, una preocupació persistent especialment durant l’estiu, quan la població del municipi pot triplicar-se. L’acte va ser presidit per l’alcalde Adrià Lamelas, juntament amb els regidors/es Nino Gomez i Cristina Aymerich i el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i vicepresident de la Mesa Empresarial Enric Dotras.

El pla preveu la connexió del sector privat a la xarxa municipal d’aigua regenerada. Aquesta iniciativa implica l’allargament de la canonada pública i la connexió als hotels interessats. Actualment, hi ha 27 establiments a Lloret que ja han estat certificats amb el segell Bioscore, demostrant un estalvi d’aigua notable, que oscil·la entre un 30% i un 40%. Aquesta xifra representa aproximadament 16.000 llits que podrien ser connectats a la xarxa pública si el pla rep l’aprovació de les autoritats sanitàries com Sanitat o l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Es troben en espera d’aquestes aprovacions.

Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, va explicar detalladament el pla en un vídeo vinculat a aquesta notícia.

Sanció pel consum excessiu: Malgrat aquesta iniciativa, Lloret de Mar ha rebut recentment una sanció de 30.000€ per un consum excessiu d’aigua al mes de setembre. L’ajuntament ha presentat una alegació, sol·licitant una revisió detallada de la quantitat de persones presents al municipi durant aquest mes. Això podria resultar en una reducció significativa de la sanció. No és l’únic municipi turístic sancionat, ja que altres destinacions també han rebut sancions similars.

En un vídeo associat, es mostra com diversos camions carreguen aigua regenerada, destacant els esforços per promoure un ús més responsable de l’aigua al municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button