El PobleNotícies

Lloret de Mar rep el màxim guardó (Flor d’Or) a la Gala de les Viles Florides celebrada a Andorra

Encamp (Andorra) es va convertir el passat divendres (22 de setembre) en la seu de la 12a Gala Flors d’Honor de Viles Florides, que per primer any s’ha fet fora de Catalunya, territori on va néixer la iniciativa. L’esdeveniment va tindre lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i ha comptat amb més de 200 representants i autoritats dels 164 municipis de Catalunya i les parròquies d’Andorra. Aquests han estat guardonats amb distincions a les tasques de promoció i transformació de l’espai públic a partir d’espais verds urbans.

La cònsol major del comú d’Encamp, Laura Mas, ha destacat que per a Encamp ha estat tot un “honor” acollir aquest esdeveniment i ha recordat que la parròquia encampadana “va ser la primera en unir-se a la iniciativa Viles Florides”. A més, “estem molt contents que la resta de parròquies també s’hi hagin unit”.

Premis

El premi més destacat de la jornada ha estat per a Lloret de Mar, que s’ha endut la Flor d’Or Pere Cabot (nom que rep el guardó en homenatge a l’històric membre del jurat de Viles Flories mort el 2019) per la seva trajectòria en el moviment Viles Florides i la diversitat i qualitat en l’aposta del seu patrimoni vegetal.

Pel que fa a la distinció de quatre Flors d’Honor, la més alta de la gala d’enguany i de les edicions celebrades fins ara, en total s’ha atorgat a 19 municipis i parròquies, entre ells: Encamp, Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Figueres (Alt Empordà), Igualada (Anoia), la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Reus (Baix Camp), Roses (Alt Empordà), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

Viles Florides és un reconeixement a la tasca dels municipis per la millora de l’espai urbà

Les Viles Florides un reconeixement que va neixer fa 12 anys, són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. Actualment a Catalunya hi ha 137 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Andorra es va incorporar al projecte a l’edició 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button