CulturaNotícies

Lloret de Mar recupera els festivals folklòrics i actuacions de bandes internacionals

Després de dos anys de pandèmia Lloret de Mar ha acollit novament festivals i actuacions de bandes internacionals; aquests darrers mesos de juny i juliol s’han celebrat una dotzena de festivals de grups folklòrics i actuacions de bandes internacionals que han portat a la destinació un total de 1.589 participants entre artistes i acompanyants. La procedència dels participants és principalment dels Països de l’Est, Noruega, Lituània, Macedònia, Letònia i el Regne Unit.

Un dels festivals més grans que s’ha celebrat és el Festival Internacional de Folklore amb 420 participants provinents de Macedònia. En aquest a més van realitzar una cercavila per la població amb els vestits típics d’aquests balls tradicionals. En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Encara ens trobem lluny de les xifres de festivals que teníem en prepandèmia però estem molt contentes de que s’hagin reprès ja que aporten vitalitat i dinamisme a Lloret i són un clar símptoma de la recuperació”.

Lloret de Mar té una llarga tradició acollint aquests tipus d’esdeveniments i compta amb agències especialitzades a la destinació com són Fiestalonia, Traveltec, Viajes Garbí Star o Luxtour, entre d’altres. Aquests viatges combinen les actuacions dels participants en diferents espais singulars de la vila com són la Roca d’en Maig, la Plaça de la Vila o la Plaça Pere Torrent amb un programa més de lleure que inclou visites al patrimoni cultural de la vila com poden ser els Jardins de Santa Clotilde i excursions a pobles i ciutats d’atractiu turístic del territori (Girona, triangle dalinià, Besalú, Barcelona, etc.).

Des del 2010 el Lloret Convention Bureau té una divisió específica “Festivals & Events”; un programa creat amb l’objectiu de proporcionar un servei d’assessorament als organitzadors de festivals amb la recerca de seus públiques i privades per realitzar els seus esdeveniments, la coordinació de visites tècniques o la contractació de serveis amb proveïdors locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button