NotíciesSuccessos

Lloret de Mar prepara una batuda de senglars per aquest dissabte

La Secció de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar ens ha informat que aquest dissabte al matí els caçadors duran a terme una batuda de senglars a la població.

Aquesta batuda es farà concretament en aquesta ocasió des de la urbanització d’Els Pinars fins a les Alegries per tota la zona boscosa, atès que des de Medi Ambient fa aproximadament un parell de mesos que reben multitud d’avisos per la presència de senglars en la zona.

Està previst que la batuda acabi cap a les 10 del matí. L’hora d’inici no està definida, atès que són els mateixos caçadors que s’organitzen en funció de la colla que aconsegueixen activar per fer la cacera, però es calcula que es comenci cap a les 7 del matí.

“Es calcula que viuen a la zona a batre uns 200 exemplars i que aproximadament es batran una vintena de senglars”.

Medi Ambient

Recull d’imatges de senglars d’aquest darrer trimestre a Lloret de Mar

El proper punt de batuda serà a la zona de la Font de Sant Llorenç i Canyelles, tot i que encara no se sap la data ni els horaris, a l’espera que Medi Ambient rebi confirmació dels caçadors per informar els veïns sobre les dates.

Recomanacions que la Secció de Medi Ambient fa per evitar l’aproximació dels senglars a la zona urbana.

La principal recomanació que normalment fan servir per informar els veïns de les urbanitzacions, amb l’objectiu de prevenir que s’apropin els senglars a la zona urbana, és la d’evitar posar menjars de gats o escombraries al carrer que quedin accessibles pels porcs senglars.

Com avisa la Secció de Medi Ambient als veïns de les urbanitzacions sobre les batudes de senglars?

A partir dels avisos que reben de presència de senglars, tant per gent que n’ha vist com per gent que ha patit danys a la propietat, o accidents de trànsit, Medi Ambient recull les peticions enviades i les traslladen als agents rurals. Aquests s’encarreguen de contactar amb els caçadors, els quals l’Ajuntament de Lloret hi té establert un conveni perquè són els titulars de l’àrea de caça i, mitjançant una comprovació a peu de terreny valorant per on poden fer la batuda, l’afectació o la densitat de senglars, consideren si és necessari actuar o si hi ha altres zones prioritàries de caça.

Quan la zona de caça és prioritària, els caçadors informen a Medi Ambient i diuen la data i franja horària en què duran a terme la batuda. Així doncs, per evitar riscos i mantenir la ciutadania informada, Medi Ambient s’encarrega de posar-se en contacte amb els grups de les urbanitzacions mitjançant la plataforma de WhatsApp. D’aquesta manera els veïns poden estar alerta sobre el fet que es farà cacera de senglars als boscos.

Medi Ambient s’ha trobat diversos cops amb la situació en què hi ha queixes per part de les urbanitzacions i barris i que no permeten l’accés als caçadors. En aquest cas, la secció s’encarrega d’informar-los sobre les urbanitzacions que no volen que es faci la batuda en el seu perímetre i se’ls hi diu que tenen instruccions per part del president de la urbanització de no actuar en aquella zona en concret.

Estan les batudes de senglars subvencionades per la Generalitat?

En certes zones declarades en emergència cinegètica, la qual és una situació d’urgència produïda per un desequilibri en la població d’animals silvestres, poden optar per aquesta subvenció. Un exemple de zones que la Generalitat ha declarat en aquest estat d’emergència, tant per densitat de senglars com per incidències produïdes per aquests, són les Gavarres i la muntanya de Rocacorba. Lloret de Mar encara no ha arribat a aquest nivell de densitat per estar declarat en aquesta situació d’emergència i, per tant, no hi ha aquesta subvenció per exemplar abatut.

17 Comentaris

 1. Pues que pena, porque antes de ser nuestras casas, también era su bosque y sus casas. Yo los he visto, y literalmente me han cruzado por al lado (encima bien educados por el paso de cebra hahaha) con los bebes y la familia entera, y no pasó nada. Se cruzaron con perros y nada.
  Entendería si atacaran, pero no siendo el caso y que encima la generalitat no lo subvencione porque no es zona de emergencia, pues…. Me parece pura crueldad mandar a cazadores a matarlos a sangre fría. Encima esos cazadores, quien los paga? Nosotros el pueblo? VENGA VA!
  Nos guste mas o menos, son animales con sistema nervioso y sufren. Ahí entiendo a ciertos barrios y urbanizaciones que no les permiten el paso a los cazadores.
  Siempre que no hagan daños, que vivan. Solo buscan mantener a sus bebes y comer, como hacemos todos los seres vivos. Y si hay sobrepoblación pues que los castren o algo, será que no hay opciones, pero bueno se sabe que la mas fácil siempre es disparar. Y así nos va en la historia !!!!!

  1. Comparta o no tu opinion, la respeto. Solo he de aclararte que a los cazadores nadie nos paga nada, al contrario. Asumimos los gastos de cada una de las batidas, gasolina, municion, gastos de perros. Asi como gastos de veterinarios, seguros de responsabilidad civil. Ademas, el gasto de un cazador solo en cuestiones burocraticas asciende a como minimo 900€ por temporada. Tambien mencionar que los bebederos, comederos y la gestion y limpiezade montes que hacemos, para la gestion cinegetica corre a nuestra cuenta, asi como las sueltas controladas de especies vulnerables.

   Saludos!!

   1. Gracias por el trabajo.
    El que ha sufrido la invasión de estos animales en su casa, o ha tenido un accidente de tráfico con ellos me entiende.
    Gracias de nuevo!

    1. Sonia,
     Entonces, a esas personas que provocan accidentes por conducir con exceso de velocidad, drogas, alcohol…se les debería también hacer batidas???
     Es alucinante que haya gente que todavía piense que vivimos solos en este planeta.

    2. Que poca sensibilidad que tienes, invasión en tu casa. Vosotros le habeis quitado sus bosques. Sois unos depredadores. Que daño te han echo a ti??? Solo que no te gusta verlos. Te dan miedo? Te dan asco? Más miedo y más asco me dan las personas que piensan así. No sabeis rwspetar a los animales y tienen los mismos derechos en este planeta. Es que acaso te crees que eres más que ellos. Un día estaria mut bien que nos traten a los humanos como tratamos a los animales.
     Mala gente

   2. Doncs no hi vagis i així no et gastaras res.
    Els hi treiem el seu lloc de viure i els matem pq ens molestan. Ja m’agradaria veure si hi ha 200 exemplars, dels petits ja no queden ni la meitad, i tots estan prims pq no tenen ni menjar al bosc. Si venen o s’apropen a les poblacions es precisament pq no tenen mengar. Plagues?? no se quines plagues jo sempre he vist els mateixos. I si es vol erradicar la super poblacio , hi ha d’altres metodes per fer-ho, no es necessari que indiscriminadament es mati tot el que es mou. No teniu caza d’altres animals pq vosaltres mateixos heu acabat amb ella, i ara l’han de tornar a introduir (de granja) pq els caçadors podeu anar a matarlos.
    En definitiva un sense sentit tot plegat. Que es busquin solucions reals i es deixin de matar animals sense sentit. Deixem de matar tot el que ens molesta i no ens agrada.

   3. Bla bla bla…demasiado barato sale tu “hobbie” por matar a seres vivos incapaces de defenderse, solamente por el puro placer de matar.
    Es una verguenza que en el sXXI no se utilizen otras medidas como la esterilización de jabalíes y sí se os permitan hacer estas barbaridades!!!.
    El Karma tarda, pero llega 🙏🏻🙏🏻
    Saludos!!

   4. Queda muy bien poner “gestion cinegetica” que no es otra cosa que matar y si teneis estos gastos para poder matar debe ser que os lo pasais muy bien haciéndolo. No puedo entender que podais disparar a lo que se ve bien claro que és una família que busca agus y comida.🤮

   5. Claro y seguro que no sacais beneficio. Nadie hace nada por nada y con el coste que os supone.
    No teneis entrañas de matar así a estos pobres animales, depredadores. Es su casa, su bosque. Son mamas y papas que buscan comida para sus crías. También vais a matar a las crías. Salvajes, son animales que no atacan. Asi va el mundo que no respetamos a los animales.
    Que tristeza y de que sangre estais echos. Oportunistas

  2. Tienes toda la razón.
   Que crueles son con los pobres animales. No se tendria que permitir esta salvajada. Ellos solo buscan comida y si nosotros les hemos quitado su casa, su bosque ppara hacer nuestras casas.
   Que verguenza de humanidad.

 2. Ara voldran que els hi fiquem una medalla, quan aniran a fer el seu “hobbie”, que molt barat els hi surt.
  Jo he sofert un accident amb un porc senglar i visc en una urbanització on es passegen buscant menjar i no per això vull l’extermini d’aquesta espècie, pq maten grans i petits. Crec que hi han altres maneres per fer un control, però com sempre és més senzill matar.
  Ara dissabte si amb aquesta batuda un o un grup envaeix la carretera i provoca un accident, qui és farà responsable?

 3. Aquesta no és la solució, son éssers vius que busquen menjar, res més, volen sobreviure i cuidar de les seves criatures. Jo els he vist de ben a prop, tinc gossos i m’he creuat amb senglars passejant i ni els gossos ni els senglars han fet res. Penso que hi ha altres maneres menys agressives. També he tingut algun ensurt a la carretera, al creuarse un senglars, res greu però per això no els hi desitjo aquesta mort.

 4. Estimado Sr. Alcalde, una pregunta, ¿cómo encaja que esté realizando un programa en el castillo de Lloret en el que señala drásticamente el cambio climático y también muestra cómo intervenir en la naturaleza desequilibra la vida en la tierra y al mismo tiempo por otro lado, en este caso nuestros jabalíes, solo darles permiso para disparar y no hacer nada al respecto??? ¿¡¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿No lo señala eso en su programa y también deja muy claro que la solución a los problemas no es ni matar ni manipular la naturaleza !!!??? ¡¿Me lo puedes explicar para que lo entienda y muchos otros aquí también?!

 5. ES UNA PENA
  ELS QUE ENS ESTIMEM ELS ANIMALS NO VOLEM AQUESTA SOLUCIÓ
  CREC QUE PER VOSALTRES ES LA MES FACIL PERO EN UN ALTRE PAIS AIXO ESTARIA PROHIBIT
  COM ALTRES COSES
  PUES A MI EM MOLESTA MOLT MES NO DORMIR EN TOT L ESTIU PER LES FESTES DELS LLOGUERS DE CASES QUE ELS POBRES JABALIS
  JA NO TENIM COSTA BRAVA ARA JA ES LA COSTA BREVE

 6. Doncs fem algo, molt soroll al matí ben d’ora perquè s’aspantin i s’amagin.
  Amb trompetas, petardos, tambors.. Avise’m alsnporcs sanglars del perill.
  Avise’m a tots aquets animals d’aquets caçadors sense ànima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button