La GentNotícies

Lloret de Mar perd la oportunitat de ser seu de l’esdeveniment Orgullo de Pueblo aquest estiu

PLURALS, Associació LGBTIQ+ de Lloret de Mar, per tal de continuar treballant en la construcció dels drets de les persones LGBTI i amb la voluntat de dinamitzar Lloret de Mar, va presentar, al mes de maig, la candidatura de Lloret de Mar a la reputada iniciativa Orgullo de Pueblo, organitzada per la marca JB i on més de 1.100 municipis han demanat ser seu de l’esdeveniment, que escull cada any 10 poblacions de tota Espanya. Lloret guanya una plaça per poder ser seu d’aquest acte; la data proposada per la celebració a Lloret de Mar era dissabte 2 de setembre.

L’esdeveniment inclou una desfilada de carrosses, programada al passeig marítim de Lloret a la tarda i amb una durada d’una hora i una festa amb actuacions de reconeguts artistes a una plaça cèntrica de la nostra vila a la nit (horari segons es pactés amb el consistori i veïns).

Aquesta proposta té un cost aproximat per a l’organització de uns 70.000 euros i implica la pernoctació a la vila durant diverses nits d’un equip de més de 45 professionals i artistes com la Terremoto de Alcorcón, Rosa López, Roi Porto i altres. També comporta una premiada campanya de màrqueting pel municipi, valorada al voltant de 150.000€, amb una imatge i estil espectacular i de molta qualitat, aixó si, el cost per l’Ajuntament és pràcticament de 0€, ja que només demanen la cessió dels espais.

PLURALS rep la notícia el passat 9 d’agost: la candidatura de Lloret havia estat acceptada per celebrar Orgullo de Pueblo i ho van comunicar de seguida a l’equip de govern.

El cartell de l’esdeveniment que no arribarà a Lloret finalment

Comunicat de PLURALS

“Les reticències a organitzar l’esdeveniment varen ser altes per part del consistori, des del primer moment i finalment, varem decidir fer una reunió a tres bandes: l’empresa promotora, l’ajuntament i la nostra associació el dia 14 d’agost. Superats tots els interrogants i dubtes, i atès que l’Ajuntament va comunicar que no era possible celebrar l’acte a la Plaça Pere Torrent, localització proposada per l’empresa, pels problemes d’infraestructura que la plaça presenta, dos representants de l’empresa es van desplaçar des de Madrid el dia 16 d’agost per buscar una nova localització. Des de PLURALS, vam acompanyar als representants en aquesta cerca i només un espai dels 7 proposats complia amb les necessitats (imatge de marca, espai pintoresc, imatge de poble,…): la Plaça de la Vila. L’equip de govern va al·legar en primer moment que a la Plaça de la Vila, a partir d’ara només es faran actes institucionals i en segon moment, va comunicar que no es podia realitzar per motius de seguretat. En tot moment, vàrem comunicar a l’Ajuntament per escrit que si no es feia en aquest espai perdríem l’oportunitat. I finalment hem perdut la candidatura”.

L’Ajuntament de Lloret de Mar

Segons informa l’Ajuntament “en tot moment vam estendre la mà per fer possible aquest esdeveniment, va amb la línia del municipi i amb la defensa i visibilització del col·lectiu LGTBIQ+. Ens vam reunir amb PLURALS, vam veure les diferents opcions per definir el lloc de la possible celebració de l’esdeveniment Orgullo de Pueblo, vam oferir tres opcions i els organitzadors no les van veure viables per diferents motius com la seguretat, accessos etc…”

“Des de l’Ajuntament agraïm l’extraordinària tasca que fan des de PLURALS i sentim que finalment no es pugui dur a terme aquest esdeveniment a Lloret però hem posat tots els nostres mitjans possibles”.

Adrià Lamelas

Conclusió final de PLURALS

No entenem els arguments exposats perquè se celebren en èpoques de major afluència turística esdeveniments molt més multitudinaris. Des de PLURALS, Associació LGBTIQ+ de Lloret de Mar, considerem que dintre de les nostres funcions com a associació, calia comunicar i donar a conèixer públicament el succeït, i considerem que ha esdevingut una pèrdua d’oportunitat important pel nostre municipi que pretén recuperar i posicionar-se com a destí LGTBIQ+ sense acabar de crear oferta i esdeveniments LGTBIQ+.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button