NotíciesTurisme

Lloret de Mar participa en la IV Assemblea General de la Ruta dels Jardins Històrics Europeus a Hannover

S’han integrat a la xarxa nous 12 jardins Històrics de primer nivell de la Xunta de Galicia, Polònia i Hongria

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, i el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, s’han desplaçat fins a Hannover (Alemanya) per a participar  en el IV Fòrum de Jardins Històrics, organitzat perde la Ruta dels Jardins Històrics Europeus que està liderada per Lloret de Mar.

El Fòrum va tractar del “Rol dels Jardins Històrics en la formació de la identitat europea”, i ha  tingut lloc del 3 al 5 de setembre. L’alcalde de Lloret de Mar, que és també el president de la Ruta Europea de Jardins Històrics, va fer l’acte inaugural acompanyant de l’alcalde de Hannover, Belit Onay i va donar pas a les diferents sessions de ponències i networking entre els diferents membres. Un dels temes destacats va ser la conservació dels jardins històrics i l’afectació que pot tenir el canvi climàtic pels Jardins Històrics. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores destaca que “és manté un interès creixent de jardins històrics per incorporar-se a la ruta; entre ells de països com França, Suècia i Regne Unit”.

Durant l’assemblea també va tenir lloc la presentació de la memòria del 2020 i el pla d’accions del 2021 així com l’acte de benvinguda als nous membres que en total són 9 jardins que formen la Ruta de les Camèlies a Galicia, els jardins de Nieborów Palace’s Garden i Arkadia Park del Museu Nacional de Varsovià i els Jardins del Palau Estherházy a Hongria. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, també explica que “durant l’assemblea es va decidir que a principis de març tingui lloc a Lloret de Mar el lliurament del segell de l’Itinerari Cultural Europeu del Consell d’Europa als membres de la Ruta Europea de Jardins Històrics”.

La Ruta Europea de Jardins Històrics actualment està formada per 37 jardins històrics de 8 països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button