La GentNotícies

Lloret commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb una performance a la platja de Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar va commemorar ahir dimarts 20 de juny el Dia Internacional de les Persones Refugiades per tal d’acostar a la ciutadania lloretenca la realitat de la situació de les persones que sol·liciten refugi.

Des del Pla de Ciutadania de Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret, en col·laboració amb diverses entitats del municipi, es va realitzar una campanya de sensibilització ahir i que va incloure una performance a la platja, just davant l’Ajuntament.

Resum de la jornada

Aquesta performance es va complementar amb una activitat que es va dur a terme de 10h a 12h i que tenia per objectiu posar-se a la pell d’una persona que es veu obligada a abandonar el seu país. Tenint en compte que des del Pla de Ciutadania es treballa per la cohesió social i la convivència ciutadana, el missatge que es pretenia fer arribar amb aquesta acció de sensibilització era que el refugi és un dret universal.

L’objectiu era que els lloretencs i lloretenques poguessin empatitzar amb els processos migratoris i, sobretot, amb les dificultats i reptes amb els quals es troben les persones que es veuen obligades a abandonar el seu país.

“Els motius pels quals una persona es pot veure empesa a sol·licitar refugi és per temor fundat a ser perseguit/da al seu país per motius de raça, religió, ideologia, orientació sexual, violència al carrer o per afectacions severes de causes mediambientals”.

Lloret de Mar és terra d’acollida i així ho demostren les 102 nacionalitats que conviuen pacíficament al municipi. Cal destacar que a, Lloret de Mar, hi ha sol·licitants de protecció internacional de nacionalitats tant diverses com Ucraïna, Marroc, Camerun, Rússia, Colòmbia, Veneçuela, Bielorússia, Pakistan o Gàmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button