El PobleNotícies

Lloret celebra la diada de Santa Cristina

Lloret ha celebrat avui la diada de Santa Cristina, que ha començat a primera hora del matí amb la passada dels obrers de Santa Cristina pels carrers principals de la vila per anunciar la sortida de la processó, a les 7.30 h, i la tradicional processó marítima des del temple parroquial de Sant Romà fins a la platja de Santa Cristina per mar.

Posteriorment s’ha celebrat la regata de llaguts S’Amorra Amorra i el tradicional estofat tradicional ofert als mariners, vogadors i autoritats convidades a la sortida de la missa a l’ermita de Santa Cristina. En total, es serveixen prop de 1.000 racions.

El conseller Jaume Giró, el conseller Roger Torrent, l’exconseller i Secretari General de Junts per
Catalunya, Jordi Turull; Marta Vilalta, Secretària General d’Esquerra Republicana i portaveu del grup parlamentari; el diputat Jordi Orobitg i la diputada Antònia Batlle autoritats convidades que han participat enguany a la processó marítima acompanyats de l’alcalde, tinents d’alcalde i regidors i regidores de l’Ajuntament de Lloret.
Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha remarcat que aquest any hi ha “moltes ganes” de viure les diferents propostes programades “en l’any de la represa definitiva de la Festa Major, sense restriccions d’aforament ni al Ball de Plaça ni als concerts”.

A les 19.30 h, a la plaça de la Vila, s’ha celebrat el tradicional Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes, que enguany ha recuperat l’aforament de prop de 600 cadires. Les quatre obreres han estat Cristina Batlle, primera obrera, que ha ballat amb el ballador Romà Martí; Maria Melet, segona obrera, que ha ballat amb el ballador Gerard Simeon; Gemma Carbonell, tercera obrera, que ha ballat amb el ballador Romà Zapata, i Marina Urpí, quarta obrera, que ha ballat amb Pol Solé.

Obreres i Balladors abans del Ball de Plaça

Font: Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button