NotíciesTurisme

Llegat i Renovació: De l’Hotel Frigola a la nova marca Delamar Hotels & Resorts, redefinint el turisme a Lloret

L’any 1874, va néixer una figura que avui ens porta en un emocionant viatge pel passat: Maria Bofill Delamar, filla de Salvador Bofill Domènech, germà del capità i armador Benet Bofill Doménech, emigrat a la ciutat cubana de Matanzas des de Lloret de Mar a la recerca del somni indià.

Amb tan sols sis anys, Maria Bofill Delamar va deixar enrere Cuba per ser educada a la Metròpoli, mantenint així el vincle amb la terra natal del seu pare, Salvador. L’esperit aventurer d’en Salvador mai no abandonaria Maria ni les generacions que la van seguir. La petita fortuna que Maria va administrar (la seva mare, Leonor era descendent de la il·lustre família Delamar, criolla de llinatges i avantpassats francesos que arribaren a Amèrica a principis del segle XVIII) es va convertir en la llavor de l’èxit pels seus descendents, els quals van florir en el pròsper sector turístic dels anys 50.

Dècades després, el llegat de Maria Bofill Delamar ressorgeix de la mà dels seus besnéts, la família Frigola, en un nou hotel erigit en una antiga finca de la seva propietat. Les parets d’aquest establiment guarden la passió i el record d’un passat; una fusió entre la brisa mediterrània i la caribenya. L’Hotel Delamar no només representa una herència de tota una vida, sinó el punt de partida per a una nova història.

Jordi Frigola, propietari i conseller delegat del Grup Frigola és un dels hereus d’aquest llegat, i avui ens ofereix una entrevista per compartir amb nosaltres un projecte únic, el nou i renovat Hotel Flamingo que es va inaugurar Dijous Sant d’enguany, finalitzant un pla estratègic per la reforma de l’Hotel Delamar i el seu hotel germà Gran Hotel Flamingo. Amb una inversió de 26 milions d’euros en els darrers 8 anys per la modernització dels establiments amb l’objectiu d’oferir una experiència única als clients: 67 anys d’historia, 6.000.000 de clients.


Jordi Frigola: “L’any 1957 els meus pares i els meus oncles varen construir el primer hotel, l’Hotel Frigola. A finals dels 60 es va construir el Flamingo i un pèl més tard es va enderrocar el vell i es va construir el nou Frigola”.


-Jordi, quan va començar aquest canvi d’imatge
?

El Delamar es va reformar totalment l’any 2016, i el Flamingo l’hem fet per fases, ja que tot es va enrederir amb la pandèmia, però ara ja està totalment renovat. Cada hotel té una entrada independent, recepció i restaurants independents, però d’aquí a dos anys estaran fusionats i els clients es podran moure d’un a l’altre. Són l’embrió de la nova marca hotelera Delamar Hotels & Resorts.

-Quina és la instal·lació més espectacular que teniu?

La zona superior on es troba l’espai AVANA ROOFTOP; és la joia de la corona, un oasi de tranquil·litat i benestar entre el mar i el cel, ubicat en un espai de 2.500 m², dissenyat per gaudir de les piscines, per prendre-hi el sol en còmodes hamaques i gandules, o simplement desconnectar assaborint un ampli assortiment de tapes i còctels a l’espai chill-out.

-Què és el que més s’ha cuidat en fer les reformes?

Ha sigut una reforma total. Una renovació molt acurada, de cap a peus, és a dir, tota l’estètica, decoració, mobiliari, uniformes, etc. per marcar un nou estil. S’ha fet amb molta estima i creant un estil i ambient molt agradable.

-Un oasi dins del bullici de “la Riera”?

Això és el que pretenem, tot i ser conscients de la nostra ubicació, però amb el canvi d’estil i algunes normes anirem aconseguint-ho.

-Quines mesures preneu per preservar el descans i tranquil·litat del client?

Primer de tot, canvi total de l’estètica i decoració, i molt important: l’opció “adults only”, per tant, tenim un públic compost de parelles, i pocs grups. Tampoc acceptem acomiadaments de solters: totalment prohibit!. Oferim una bona rebuda als clients, amb molta informació de la vila i un ventall d’ofertes per conèixer l’entorn. Esmorzar fins a les 12 h, wifi, aigua de benvinguda, cafè i te a les habitacions, Business Corner, i a “La Sala” del Delamar es realitzen classes de ioga i Pilates. Tenim una agenda d’activitats. També es pot sol·licitar i reservar una sessió de massatge relaxant o gaudir de música en viu de qualitat.

«El que volem és superar les expectatives dels clients, que se sentin orgullosos d’haver estiuejat a Lloret, i que siguin ells els primers que ens recomanin als seus amics i familiars».

Jordi Frigola

En definitiva, l’objectiu del Jordi Frigola i de les instal·lacions que ofereixen tant l’Hotel Flamingo com l’Hotel Delamar i els futurs hotels de la cadena és proporcionar tot el necessari perquè l’estada a Lloret sigui única. En aquest recinte totalment reformat el client té al seu abast un conjunt d’instal·lacions i serveis per endur-se el millor dels records després del seu pas per la nostra vila.

One Comment

  1. Delamar et Famingo sont un havre de paix, de quiétude, de sécurité. Loin des meutes sauvages qui constituent la clientèle des autres hôtels, restaurants et bars communautaires de Lloret.
    Bravo à la famille Frigola qui sait bonifier cet héritage.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button