EducacióNotícies

L’Institut Rocagrossa presenta al Teatre de Lloret ‘Molecular Plasticity’: una combinació de dansa amb la conversa científica

Des de l’Institut Rocagrossa i amb el suport del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) han organitzat una activitat que combina la dansa amb la conversa científica, Molecular Plasticity. És un espectacle de “La Ciència Al Teu Món” i de la Dra. Inmaculada Yruela, investigadora del Grupo de Biología Computacional y Estructural de la Estación Experimental de Aula Dei (CSIC)  amb  la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología  (FECYT).

La sessió està programada per al proper dilluns 27 de març a les 12.45 h al Teatre Municipal de Lloret de Mar amb una durada d’aproximadament 1 hora i mitja.

Es tracta d’un espectacle interactiu i multisensorial que combina la ciència, la dansa, audiovisuals i la tecnologia interactiva per descobrir un nou paradigma en biologia molecular. Conté un potent missatge d’inclusió i tolerància: “Ser diferent no ha de ser necessàriament un desavantatge”, ja que explica la funció de les proteïnes dúctils en el desenvolupament de processos evolutius i malalties importants. Proteïnes que, al principi, es van descartar per ser diferents o irregulars, i que ara són cada dia més populars entre la comunitat científica per la seva versatilitat i gran potencial pel que fa a nous descobriments.

Comptaran amb l’experiència de dues científiques que m faran reflexionar sobre la importància de la biodiversitat per la conservació dels ecosistemes.

La Dra. Inmaculada Yruela Guerro, Estación Experimental de Aula Dei (CSIC) i la Dra. Meritxell Genovart Millet, investigadora del Grup d’Ecologia Teòrica i Computacional del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i responsable del projecte de divulgació i cultura oceànica Ocean Night.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button