NotíciesTurisme

L’Hotel Samba de Lloret compleix mig segle, coneix la seva història

Compartim de les mans de la gerència de l’Hotel Samba, la història que han escrit d’aquest aniversari especial: 50 anys d’història de Samba Hotels.

L’inici d’aquesta aventura ens porta als anys 60, quan Josep Mª Palacín i Cònsul, un jove de Barcelona fregant la trentena, director d’una agència de viatges, va veure com el boom turístic de la Costa Brava era una realitat. Aprofitant aquesta oportunitat, va començar a portar clients de diferents parts d’Europa cap a Lloret de Mar, als hotels que ja existien en aquest moment.

A principis dels 70 va tenir l’oportunitat de construir, juntament amb altres socis, un hotel, l’Hotel Samba. Situat als afores de Lloret de Mar, on van trobar una gran parcel·la a la part alta d’un petit turó totalment envoltat de camps. Les habitacions d’aquest gran hotel tindrien les millors vistes de Lloret de Mar.

L’Hotel Samba es va inaugurar el 22 de maig de 1972, fa ja 50 anys. Els seus primers clients van ser els aficionats del Glasgow Rangers, que el 24 de maig de 1972, es van fer amb la victòria al Camp Nou, en la Final de la Recopa d’Europa contra el Dinamo de Moscou.

A partir de llavors, ell, al costat de la seva família, la seva dona Roser Grau i Forcadell i els seus dos fills Montse i Jordi, van començar la vida d’hotelers, col·laborant tots a una en el negoci familiar i gaudint en el seu dia a dia la vida a Lloret de Mar, com una família més del poble.

Els primers treballadors de l’hotel el formaven famílies completes procedents de diferents zones del sud d’Espanya que, buscant una oportunitat per a tirar endavant, van decidir embarcar-se en aquesta aventura i amb gran esforç i dedicació, tornar-se els millors professionals de l’hostaleria i servei als nostres hostes.

Una gran part de l’hotel estava en aquests temps dedicada als habitatges de personal, on sempre hi havia una bona història que escoltar, moltíssims romanços per descobrir i quan les hores de treball ho permetien, bones partides de cartes per a passar l’estona…

A tots aquests treballadors, els que van començar amb aquest gran projecte, així com tots els que han format part d’ell en algun moment de la seva vida, i per descomptat els que segueixen amb nosaltres després de tots aquests anys (incloent els dos anys tan durs viscuts amb la pandèmia de la Covid-19), els volem donar les gràcies per formar part de la #familiaSambaHotels. Moltíssimes gràcies pel vostre temps i dedicació, sense vosaltres no hauríem arribat on estem actualment, sempre sereu part de Samba Hotels.

Els anys van anar passant, el negoci es va anar consolidant i Jordi Palacín i Grau va acabar els seus estudis universitaris per a començar una segona generació al capdavant del negoci. Va començar com a director de l’Hotel Sambadurant 10 anys, mentre el seu pare portava la gestió. Allà va poder aprendre la importància de fer feliços als nostres hostes durant les seves vacances i cuidar el servei amb un tracte personalitzat i atent.

Hotel Samba a l’actualitat

També, durant aquests anys, l’Hotel Samba va començar la seva aposta pel mediambient i el desenvolupament sostenible. En 1998 es va aconseguir el Certificat Mediambiental ISO 14001, verificat per la normativa europea EMAS, sent el primer hotel d’Espanya i d’Europaa tenir les dues certificacions i afegint el Distintiu de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya. Avui dia, després de 25 anys, continuem sent un referent i lluitant per les bones pràctiques en sostenibilitat i medi ambient, afegint recentment a la bona gestió diària els ODSObjectius de Desenvolupament Sostenible.

A partir del 2004, Jordi Palacín i Grau va prendre el relleu de la gerència, ampliant l’empresa a altres establiments i formant la petita cadena de Samba Hotels, actualment formada per l’Hotel Samba i l’Hotel Surf-Mar, situats a Lloret de Mar.

Des del nostre equip humà continuem amb el nostre esforç diari i el nostre objectiu de fer feliços a totes les famílies que s’allotgen a casa nostra, oferint-los grans instal·lacions, piscines, la nostra gastronomia i el millor tracte que ells mereixen.

Moltíssimes gràcies per confiar en Samba Hotels tots aquests anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button