La GentNotícies

L’Hotel Bella Dolores, Canals Transport, Sor Lucía Caram, Sergi Carbonell, Daniella Havelcova i MOOMA: els Premiats als Climent Guitart 2024

La desena entrega dels Premis Climent Guitart, organitzats per la Fundació Climent Guitart, i lliurats aquest dimecres, 8 de maig, a la Sala Palas Atenea de l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort de Lloret de Mar, ha estat una edició molt especial.

A banda de commemorar aquesta dècada de lliurament dels guardons, cada assistent ha permès que un jove extutelat es pugui formar, durant un dia, en el pròxim Campus d’Ocupabilitat que organitzen conjuntament la Fundació Barça i la Fundació Climent Guitart, i que començarà el 10 de juny a Lloret de Mar. Aquests joves han passat pel sistema de protecció quan eren menors d’edat, perquè els seus pares no podien fer-se’n càrrec per motius de maltractament, abandó o negligència, o bé perquè van arribar sols, com a joves migrats al territori. Les dues fundacions els acompanyen per ajudar-los a emancipar-se. El campus s’emmarca en el projecte de la Fundació FC Barcelona Joves Futur+ que compta amb el suport de Fundació “la Caixa”.

Els Premis Climent Guitart, de caràcter anual des que es van iniciar l’any 2015 amb motiu de la celebració dels 60 anys de la cadena Guitart Hotels, tenen com a finalitat honorar la memòria de l’hoteler Climent Guitart i Pascual, en quatre àmbits en els quals va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.

Tot seguit presentem dels guanyadors d’aquesta X Edició 2024:

Premiats del X Premis Climent Guitart . Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, Lloret de Mar, 8 de Maig de 2024.

Daniella Havelcova

El premi a la formació en turisme i hostaleria va recaure en Daniella Havelcova, l’estudiant amb millor nota del Cicle formatiu de Serveis en Restauració a  l’Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar, del curs 2023-2024. El jurat va destacar la seva maduresa i habilitats per treballar en equip, així com la seva predisposició a sortir de la seva zona de confort. El jurat també li va atorgar una beca al CETT, Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, per estudiar el Grau Superior en Gestió d’Allotjaments.

MOOMA

El premi a l’emprenedoria a la Costa Brava-Pirineu de Girona va ser atorgat a la sidreria/restaurant MOOMA, de Palau-Sator (Baix Empordà), un espai  rural en una masia envoltada de pomeres, que cuida la tercera generació d’una família que, des de fa més de 50 anys, es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà. El 2016, després de 4 anys de recerca, va decidir comercialitzar Mooma (Montgrí + Poma), la primera sidra catalana, natural, saludable i baixa en alcohol, que prové de les plantacions pròpies.

Sor Lucía Caram

El premi a la solidaritat va reconèixer Sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara (Bages). Des de l’inici de la guerra a Ucraïna, s’ha compromès en l’ajuda a la població, a consolidar corredors humanitaris i, actualment, en la posada en marxa d’un segon hospital de campanya per a les zones pròximes al conflicte.

La fundació ajuda a viure amb dignitat a persones excloses del sistema, gràcies a un equip mulltidisciplinari de més de 200 voluntaris -empresaris, jubilats, treballadors i estudiants- que col·laboren per fer front a la manca de recursos essencials en què es troben molts ciutadans.

Sergi Carbonell

El premi a la música se’l va endur Sergi Carbonell, cantant, compositor i multiinstrumentista. Va ser un dels fundadors i integrants del grup Txarango, d’arrels gironines i de gran projecció internacional, que va anunciar la seva separació definitiva l’octubre de 2021. Des de llavors, va començar  una carrera en solitari com a cantautor amb el disc Refugi, un àlbum amb 13 cançons, dues en castellà i onze en català, publicat el 2023. Aquest 2024 ha presentat Crisàlide, amb sis cançons més.

Transports Canals

Finalment, el premi 3 Pioners va ser per a Canals, empresa de Lloret de Mar dedicada al transport de viatgers per carretera, hereva d’una llarga tradició familiar que es remunta a l’any 1941. Des dels seus orígens fins avui,  ha estat vinculada al transport de turistes a la Costa Brava i al  Maresme. El seu creixement ha fet possible la renovació de la flota i la construcció d’instal·lacions a Lloret i a Pineda de Mar, on mantenen vehicles d’última generació i personal adequadament format.

Hotel Bella Dolores

També va obtenir un accèssit l’Hotel Bella Dolores, també de Lloret de Mar. Ubicat en una casa que data del segle XIV, al centre de la població, fa honor al vaixell de vela o pollacra Bella Dolores, construïda a Lloret de Mar, i llançada a l’aigua, per primera vegada, l’11 d’abril de 1856. El 1954, Jaume Illa i Enriqueta Bardera van inaugurar l’establiment com a fonda, i més tard, com a residència. El 1970, Antoni Illa i Adoració Cifuentes van convertir-lo amb l’Hostal Bella Dolores, durant 30 anys. El 1990, els seus fills, el van convertir en hotel.

El jurat

El jurat ha estat format per la Sra. Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart, com a presidenta del jurat; la Sra. Marta Domènech, directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya; la Sra. Eugènia Bieto, presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundacions i professora d’Esade; la Sra. Cristina Pinto, directora dels serveis educatius de l’Ajuntament de Lloret de Mar; la Sra. Maria Abellanet, presidenta del Grup CETT; el Sr. Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona; el Sr. Juli Guiu, president de Clipper’s Music; el Sr. Víctor Goitia, cap de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona; el Sr. Josep Puigbó, periodista i assessor de comunicació i el Sr. Enric Dotras, director de la Fundació Climent Guitart i president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar.

Fi de festa

Una vetllada molt especial que es va cloure amb una actuació del cantant Sergi Carbonell, premiat la mateixa nit,i que va comptar amb la presència de la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, i l’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas. Els premis, un any més, són possibles gràcies al suport del Patronat Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

2 Comentaris

  1. Hola! Siempre premian a los mismos… a los de Can… els del poble de tota la vida. Pues no hay vecinos que han sido pioneros en muchos ámbitos del mundo de la hostelería con éxito y no son de las familias de tota la vida…. Lloret es més que els de Can…. por cierto, estos de Can solo los que hace 50 años alzaban la mano derecha y bien que se aprovechaban algunos de los que venían de otras partes de España. A ver si el año que viene hay sorpresa. Un saludo.

  2. Quina llàstima que la Sra. Cristina Guitart, no controli de prop la feina que realitzen els “senyors” Roberto Torregrossa i Jordi Palou.
    Si ho fes veuria lo malament que tracten al personal i com l’utilitzen.
    Sembla mentida que aquests dos personatges utilitzin als treballadors prometent falses millores laborals i quan han tret el rèdit que ells volien, acomiadin sense cap tipus d’escrupol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button