NotíciesTurisme

L’ex-futbolista del FC Barcelona Melani Serrano presenta la campanya de sensibilització “L’esport és divers” a Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar s’ha sumat al Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, que té lloc avui dia 19 de febrer, amb una presentació a les entitats esportives i socials de la campanya de sensibilització “L’esport és divers” impulsada per la Generalitat de Catalunya. L’acte, que s’ha dut a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ha estat presidit per la regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, i el regidor d’Esports, Carles Clos, acompanyats de l’ex-futbolista del FC Barcelona Melani Serrano i l’entitat lloretenca Plurals. 

Melani Serrano és l’esportista femenina que més partits oficials ha disputat amb aquest club (una Champion League, set lligues, vuit copes de la Reina, dos supercopes d’Espanya i deu copes de Catalunya). Melani Serrano ha estat a més una ferma defensora dels drets LGBTI a l’esport.

La regidora d’Igualtat, Míriam Rodríguez, ha destacat a l’obertura que “Les institucions i els seus representants som responsables de traslladar a la societat valors que ens facin millors, i aquest es el principal objectiu d’aquesta iniciativa. L’esport ha de ser un espai d’igualtat que serveixi de mirall per a tota la ciutadania, i com a tal, el defensarem”.

“L’esport és divers” 

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) del Departament de la Presidència i la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+ del Departament d’Igualtat i Feminismes, conjuntament amb el món de l’esport, reivindiquen fermament la lluita contra la l’LGBTI-fòbia a l’esport. 

La campanya promou l’eslògan “L’esport és divers”, un missatge que esdevé un crit per a la inclusió de totes les persones en el món de l’esport i l’activitat física, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Des de l’Ajuntament es col·laborarà en la visibilització de la campanya amb la penjada dels cartells a les instal·lacions esportives i socials de Lloret de Mar. 

El món de l’esport reivindica el dret de totes les persones a fer pràctica esportiva sense discriminació de cap mena sobre les persones LGBTI+ i denuncia qualsevol mena d’agressió, desigualtat o incitació a la violència envers aquest col·lectiu, dins i fora dels terrenys de joc, en compliment de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 

El regidor d’Esports, Carles Clos, ha explicat al tancament que “Aquesta campanya és una eina de conscienciació col·lectiva que vol acabar amb els tòpics, idees preconcebudes i sobretot prejudicis. L’esport ha estat sempre un motor d’integració, no podem deixar a ningú fora, si el que volem es una societat més justa, solidaria, i sobretot més democràtica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button