EducacióNotícies

Les múltiples baixes del professorat als centres educatius fan contractar extres d’urgència

Educació supera els 8.000 docents substituts des de la represa escolar amb nomenaments diaris

No comença bé el trimestre hivernal als centres educatius de tot Catalunya.  El ràpid contagi de la variant Òmicron, ha fet que tant mestres com l’alumnat, es contagiïn, i encara que amb símptomes poc greus majoritàriament, sí que han de fer la quarantena.

A Lloret, hi ha col·legis i instituts amb diversos docents de baixa i més de 20 classes per centre confinades a casa, esperant que passin els dies per tornar a la “normalitat” als centres escolars.

Per a moltes famílies s’està fent difícil, combinar la vida laboral i mantenir els nens a casa, i molt més si es parla del tan sol·licitat pel Govern, el teletreball.
Hi ha moltes famílies que no tenen familiars disponibles per tenir cura dels petits, i s’impossibilita poder treballar.  Unes altres, no poden demanar ajuda a altres familiars, per què aquests mateixos també estan confinats per la mateixa raó.

Aquests 10 primers dies del retorn de les vacances als centres escolars, estan sent un pèl caòtics per aquests aspectes, i el Departament d’Educació ha hagut de prendre mesures

  • Educació ha nomenat 2.759 persones aquesta segona setmana de represa del curs escolar 
  • El Departament ha fet nomenaments cada dia durant la passada setmana i l’actual per garantir el ple funcionament presencial dels centres

El Departament d’Educació continua aquesta setmana amb els nomenaments diaris per tal de cobrir les baixes de mestres i professors durant la represa del segon trimestre escolar, i per garantir el ple funcionament presencial dels centres educatius.

Entre dilluns i dimecres d’aquesta setmana Educació ha nomenat un total de 2.759 persones:

  • Nomenaments dilluns: 945 persones
  • Nomenaments dimarts: 1108 persones
  • Nomenaments dimecres: 706 persones

En total doncs, des del primer dia de cobertura de les baixes el divendres 7 de gener i fins avui, s’han nomenat un total 8.020 persones.

Cal recordar que de forma excepcional s’estan fent nomenaments cada dia, que es cobreixen totes les baixes iguals o superiors a 5 dies –fins ara es cobrien les de 7 o més dies de durada-. A més, si és necessari, es poden fer nomenaments excepcionals d’urgència per si hi ha centres amb més de 3 baixes inferiors a 5 dies.

Pel que fa a la distribució territorial, els nomenaments d’aquesta setmana es distribueixen de la següent manera:

Servei TerritorialNomenaments gestionats
Barcelona Comarques302
Baix Llobregat324
Catalunya Central215
Consorci d’Educació de Barcelona267
Maresme-Vallès Oriental365
Girona336
Lleida217
Tarragona259
Terres de l’Ebre104
Vallès Occidental370
Total Catalunya2.759

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button