El PobleNotícies

Les inusuals ‘Barquetes de Sant Pere’ i les ‘Cadenes de salpes’ arriben a les platges de Lloret després del temporal

Els temporals Mónica i Nelson, que han flagel·lat la costa catalana en tres embats durant més de 15 dies intermitentment, han causat estralls significatius al litoral. A Lloret de Mar, encara no s’ha calculat l’ample dels danys, ja que el passeig de Fenals està pendent d’avaluació i diverses platges encara no han recuperat tota la seva sorra, alterant el seu aspecte habitual.

Amb la imminent arribada del turisme, es preveu la necessitat de reconstrucció si no es produeix un temporal de llevant per posar-ho tot al seu lloc. Tot i deixar enrere els temporals, i esperant una ràpida recuperació de les nostres costes, avui ens centrem en dues espècies marines poc habituals que han arribat a la costa de Lloret de Mar: les Barquetes de Sant Pere i les Cadenes de Salpes.

Les instantànies han estat captades per Mari Carme Bernat, veïna de Lloret, apassionada dels paradisos aquàtics de la zona i assídua gairebé 365 dies a l’any, que ha mostrat sorpresa en no haver vist abans aquestes “criatures”. I atesa la seva curiositat ha acudit als científics perquè li donin una resposta. Aquestes són les descripcions:

Barquetes de Sant Pere

Les barquetes de Sant Pere, conegudes científicament com a Velella velella, són una espècie que, malgrat semblar una medusa, són en realitat una colònia de petits animals anomenats hidrosois. Aquestes criatures floten a la superfície de l’aigua i, tot i ser inofensives per als humans, poden causar picor als ulls o ferides obertes.

Cadenes de Salpes

D’altra banda, les cadenes de salpes, conegudes com a Salpa fusiformis, són organismes tunicats gelatinosos, semblants a les meduses però amb diferències notables. Aquestes criatures floten lliurement en solitari o en colònies extenses i es nodreixen principalment de flora marina, com algues microscòpiques.

L’aparició d’aquestes espècies marines excepcionals a les costes de Lloret de Mar ha generat interès i curiositat entre els habitants locals, destacant la diversitat i la fragilitat dels ecosistemes marins que cal preservar i estudiar.

La recuperació de la costa catalana després dels temporals i la preservació de la seva riquesa natural es converteixen en prioritats per a les autoritats i la comunitat local, amb l’esperança de restaurar la seva bellesa i diversitat en els propers mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button