EducacióNotícies

Les famílies de Lloret de Mar diuen prou: la deixadesa del Departament d’Educació cronifica la manca de places públiques

Avui, dimarts 7 de maig, una destacada roda de premsa ha tingut lloc al centre cívic del Rieral de Lloret de Mar. L’esdeveniment, organitzat per la InterAmpa Lloret, ha congregat membres de totes les associacions de pares i mares del municipi.

La motivació d’aquesta reunió pública no podia ser més urgent: les famílies de Lloret de Mar han alçat la veu contra el que consideren una deixadesa crònica del Departament d’Educació, que ha perpetuat la manca de places públiques a la localitat.

Durant vuit llargs anys, les famílies, els docents, els equips directius i fins i tot els representants municipals han alertat repetidament els diferents responsables dels Serveis Territorials i del Departament d’Educació sobre la greu escassetat de places públiques que asfixia el sistema educatiu de Lloret de Mar. Aquesta situació, que amenaça la qualitat de l’educació al municipi, no ha estat abordada adequadament per cap dels directius dels Serveis Territorials ni del Departament d’Educació que s’han succeït al llarg d’aquests anys.

Les Xifres

Les xifres són clares i preocupants: 23 aules prefabricades a segon cicle d’infantil i primària, i 4 a secundària; el 77% dels grups d’inicialització a la xarxa pública amb ràtios superiors a les recomanades pel mateix departament, i el 68% dels grups a primària amb ràtios que superen el límit legal. A més, l’escassetat d’espais comuns i d’especialitat ha obligat a convertir aules destinades a informàtica, música o biblioteques en aules de tutoria.

Aquesta realitat, agreujada per una elevada taxa de natalitat a Lloret de Mar, és coneguda però no ha estat abordada pel Departament d’Educació, segons assenyalen les famílies afectades. Aquesta falta d’acció estratègica ha portat a la improvisació i a la instal·lació de barracons com a solució temporal, exacerbant la crisi educativa.

Necesitat

Per afrontar aquesta crisi, les famílies de Lloret de Mar exigeixen un compromís urgent dels Serveis Territorials i del Departament d’Educació, que inclogui la creació immediata d’un nou centre d’infantil i primària per acabar amb les aules prefabricades i la saturació a les aules. A més, demanen una nova llar d’infants i un nou institut per al curs 2025-26, així com altres mesures per millorar la qualitat i l’equitat educativa al municipi.

Amb aquesta demanda clara i contundent, les famílies de Lloret de Mar demostren la seva determinació a defensar el dret a una educació pública de qualitat per a tots els infants del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button