La GentNotícies

L’artista Eva Ramos omple de color i alegria els carrers de Lloret de Mar aquest Nadal

“Un aparador és un “lienzo” en blanc on pots crear una petita obra d’art efímera, que convida a observar, i comunica la identitat de la marca. Esdevé un atractiu per als vianants que pregunten quins són els aparadors pintats per anar a veure’ls. Per tant, també és un reclam valuós per al comerciant. Hi ha molta gent que em diu: aquests dibuixos em fan somriure, i aixó no te preu”.

Eva Ramos

Aquests dies tenim una atractiva proposta a la vila, ideada per l’artista lloretenca Eva Ramos Subirats. Segurament ja heu vist part de la seva obra tot observant els aparadors dels carrers de Lloret. L’Eva té cinquanta-cinc anys i més de mitja vida se l’ha dedicat a pintar professionalment, murals, fer il·lustracions, quadres, cadiretes infantils, pissarres decoratives, letterings, decoracions, etc.

Té un do especial pel dibuix i pintura: Pinta d’ençà que era petita, ha sigut sempre la seva passió. S’ha format anant a classes de dibuix i pintura, i sobretot, de manera autodidacta. Apart fa classes per a principiants al Centre Cívic de Lloret. Lloret Gaceta ha parlat amb ella per conèixer alguns detalls més de la seva passió:

Eva: quina tècnica i estil és el que et defineix?

Totes les disciplines artístiques m’agraden, és com la música, tot flueix segons el moment, el lloc, o el teu estat d’ànim, tries un estil o un altre.

Com van començar aquest projecte?

Quan va néixer la meva filla em vaig atrevir a pintar-li un mural a l’habitació, i va tenir bastant d’èxit, també vaig començar a pintar cadiretes infantils personalitzades i a poc a poc, vaig convertir el meu Hobby en la meva professió.                                                                                     

On has arribat amb les teves pintures?

He pintat a cases particulars, restaurants, escoles, clíniques, mercats, etc. He il·lustrat llibres, he fet col·laboracions altruistes amb el projecte “Más fuerte que el ictus”, etc.                                           

Quin es el secret de l’èxit del teu treball?

M’agrada treballar de manera personalitzada per aconseguir una peça única sigui el que sigui, i que transmeti allò que intueixo més enllà del que vol el client, li poso l’ànima.                        

D’on va sortir la idea de fer els aparadors?

Nadal és una època preciosa per a les decoracions. Veient les possibilitats que ofereixen els aparadors, va ser la meva parella qui em va animar a oferir als comerços la possibilitat de decorar-los amb dibuixos. Amb una mica de vergonya al principi, vaig anar botiga per botiga a oferir-ho, l’acceptació va ser molt bona des del principi, i de mica en mica es van anar afegint més i més, també a Pineda, Calella, Sant Pol… Cada any intento millorar, aquest he intentat que tinguin un petit diàleg, adaptant la il·lustració al producte que ofereix la botiga,… Si és una tapisseria, doncs un Pare Noel descansant en una butaca, o a una botiga d’esports, els reis jugant a tenis etc… També amb dibuixos que realcin el producte que hi ha a la botiga, les possibilitats són infinites.

Alguns aparadors de Lloret

Llistat d’aparadors amb les obres de l’Eva Ramos a Lloret:

 • *C/ SANT PERE: Farmàcia Sílvia Cánovas, Calçats Per tu, Piccola bolsos i complements, Cool Moments, Sport Marques i Farmàcia Martinez.
 • *C/ DE GIRONA 13: David Àngel Perruquer.
 • *C/ DE L’OLIVA 49: La Tissana Herbodietetica
 • *C/ VICENÇ BOU: Font Decoració i Vero Farmatural.
 • *C/ DEL TORRENTÓ 7 -Ruth Seguel Hair Studio
 • *C/ CANONGE DOMÈNECH 16 -Perruqueria Canina by Jaume Fauria.
 • *C/NARCÍS FORS  -Viatges Daia i Mediterranean wear i Esther Clemente.
 • *C/RECTOR COCH 9: Carnisseria Poch.
 • *C/DE LES FLORS 5: Mercè Riera Perruqueria.
 • *C/ DEL CARME: Petita Amazonia.
 • *CENTRE COMERCIAL CARABELA: La Tienda de Lolín.
 • *C/CIENFUEGOS Fenals: El Vell Marí Veterinari
 • *C/ NARCIS MACIA I DOMENECH Fenals:  Eva Lloveras Perruqueria

Un desig pel 2024?

El meu desig per al 2024 es continuar treballant del que més m’agrada, ampliar horitzons i mantenir la passió en tot el que faig. Somnis en tinc molts!!!! Espero que tothom pugui complir els seus.


Gràcies, Eva, i que passis molt bones festes!

2 Comentaris

 1. Ahir, amb la llista que heu publicat a una mà i Google Maps a l’altra, vam recórrer Lloret d’aparador en aparador. Va ser una passejada pels carrerons de Lloret molt simpàtica. No vam deixar de somriure en tota la ruta. Els dibuixos són divertidíssims, personalitzats d’acord amb les botigues i amb un toc nadalenc superoriginal. I estan tan ben fets, quin talent!!!

  Quin encert dels botiguers, perquè a banda de gaudir de la decoració nadalenca, vaig aprofitar per fer compres en alguns d’ells.
  Al final, naturalment, havíem de dir quin ens va agradar més. Uf, difícil. Estic entre els reis esportistes i el Pare Noel viatger. I a vosaltres quin us ha agradat més?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button