NotíciesTurisme

L’Aliança de Municipis Turístics de la Costa Catalana comença a agafar forma

L’Ametlla de MarLloret de Mar, Santa Susanna i Salou constitueixen el grup impulsor de l’Aliança de Municipis Turístics de Costa Catalana. Són els municipis que més pernoctacions registren dins de les seves respectives marques genèriques – més de 16 milions -, liderant així el turisme en la costa catalana d’entre les quatre principals marques turístiques: Costa DauradaCosta BravaCosta Barcelona i Terres de l’Ebre.

L’objectiu de l’aliança és aglutinar aquells municipis costaners amb una llarga trajectòria turística, que comparteixen característiques semblants, amb la finalitat última de promoure un espai de reflexió col·lectiva. Es pretén fomentar l’intercanvi d’experiències i el coneixement recíproc, així com establir mecanismes de cooperació i coordinació davant reptes i temes d’interès comú.

L’aliança també pretén ser un pont de col·laboració amb altres administracions supramunicipals i els sectors turístics involucrats, convertint-se en un interlocutor clau i un motor d’iniciatives i propostes. Amb aquesta nova aliança, es volen desenvolupar estratègies conjuntes que responguin a les necessitats comunes dels municipis, millorant la prosperitat i la qualitat de vida dels ciutadans, així com augmentar la competitivitat de la regió.

A més, es busca impulsar la investigació i la digitalització dels municipis turístics per fomentar la innovació i una gestió més eficient dels serveis, alineant-se amb els objectius globals de desenvolupament sostenible i amb mesures de lluita contra el canvi climàtic.

Els municipis que formen part d’aquest grup impulsor veuen l’aliança com una iniciativa summament beneficiosa per defensar els interessos d’un sector econòmic de gran transcendència per a Catalunya. L’aliança estudia la possibilitat d’obrir la porta a futures adhesions d’altres municipis costaners que desitgin unir-se a aquesta iniciativa positiva i en positiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button