EducacióNotícies

L’Ajuntament dels Infants: els nens de Lloret governen per un dia, torna una iniciativa original

Els representants dels alumnes de cinquè de les diferents escolles han proposat una campanya de sensibilització i organitzar una sortida per recollir residus a les platges i boscos de Lloret.

Ahir, al Teatre de Lloret, va tenir lloc el Ple de l’Ajuntament dels Infants. La darrera edició es va celebrar l’any 2021 de forma telemàtica degut al context de pandèmia.

Han participat en aquesta quinzena edició més de 360 alumnes de cinquè de les escoles de la vila que han pogut gaudir en directe del Ple format per l’alcalde de Lloret, Albert Robert; el regidor d’Educació, Albert Ferràndez; la regidora de participació ciutadana, Lara Torres i quinze representants dels alumnes triats democràticament pels seus companys a través d’unes eleccions on els alumnes varen votar en base a les candidatures presentades.

Prèviament els nens i nenes de cinquè, a través d’una enquesta amb diferents blocs transversals, varen escollir el Medi Ambient com el tema que més els preocupava i volien treballar.

Durant el curs escolar s’han anat realitzant diferents trobades per acotar l’àmbit de treball que finalment es va concretar en la millora dels boscs i platges de Lloret. A partir d’aquí es varen duu a terme diferents iniciatives com una xerrada sobre microplàtics a càrrec dels alumnes de 2on de ESO de l’Institut Roca Grossa i posteriorment una recollida de residus a la platja.

En relació a les propostes treballades els representants han proposat iniciatives segons tres blocs: escola/família i Ajuntament. A nivell escolar es proposa fer tallers sobre la contaminació als mars i boscos; una excursió de totes les escoles per netejar les platges i boscos; un vídeo divulgatiu; posar més papereres de recollida selectiva als patis i aules i portar bosses de tela per recollir les deixalles. En l’àmbit familiar es proposa la seva participació en les activitats de recollir brossa i a reducció en l’ús de plàstics i en l’àmbit de l’Administració Pública fer campanyes informatives, organitzar activitats de neteja i la millor del reciclatge i recollida de residus.

Després d’exposar les propostes un dels representants ha explicat que finalment es varen decidir centrar en dos eixos: una campanya de comunicació i una sortida per recollir residus a les platges i boscos de Lloret. Pel que fa la campanya de comunicació han proposat fer panells informatius i testimonials de ambaixadors de Lloret per informar de no embrutar les platges sota el lema “Un gra de sorra ens fa millors”. Respecte la recollida de residus proposen que es faci quatre vegades a l’any i que la primera prova pilot sigui ara al juny amb incentius com premiar al que reculli més brossa.

Aquesta activitat, organitzada per la Secció d’Educació i la Secció de Participació Ciutadana de Lloret de Mar, es va posar en marxa el curs 2007-2008, amb l’objectiu de potenciar la participació dels infants en la vida política del municipi. És un treball pràctic de democràcia participativa fomentant entre els alumnes els valors de l’altruisme i el servei als altres.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button