El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret rep més d’1 milió d’euros del Govern per millorar les infraestructures de gestió de residus

Lloret de Mar es beneficiarà d’una inversió significativa després que el Govern hagi aprovat un paquet de subvencions per valor de 61 milions d’euros per a la millora de les infraestructures de tractament de residus municipals. En aquest marc, l’Ajuntament de Lloret de Mar rebrà 1.004.839,65 euros per finançar noves instal·lacions destinades al tractament de residus.

Una inversió clau per a Lloret de Mar

La subvenció directa destinada a Lloret de Mar té com a objectiu compensar les despeses derivades de les variacions en el tipus impositiu de l’IVA. Aquest finançament s’inclou dins del Pla d’Acció de la comarca de la Selva, en el marc del Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya.

Els fons es destinaran, principalment, a la construcció i millora d’infraestructures per al tractament de la fracció resta i per a una nova planta de tractament de residus voluminosos, responent així a les necessitats creixents del municipi.

Amb aquesta inversió, Lloret de Mar es posiciona com un referent en la millora de la gestió mediambiental i en l’adequació de les seves infraestructures als estàndards europeus. Aquestes actuacions també contribuiran a optimitzar la recollida selectiva, augmentar la capacitat de tractament i reduir l’impacte ambiental.

Un pla global de millora a Catalunya

La partida destinada a Lloret de Mar forma part d’un paquet més ampli d’inversions aprovades pel Govern, que ascendeix a 60.979.820,95 euros.

Entre els projectes destacats, sobresurt l’ampliació de la planta de biometanització de Can Barba al Vallès Occidental, amb una inversió de 44,7 milions d’euros. Aquesta planta passarà de tractar 25.000 a 60.000 tones anuals de residus orgànics, generant biogàs i biometà per a la xarxa de distribució.

També s’han aprovat subvencions per a la millora de la planta de tractament del Vallès Oriental, amb més de 14,9 milions d’euros, i una altra inversió de 313.943,02 euros per a la construcció d’una barrera de gasos al dipòsit controlat de Cerdanyola del Vallès.

Cap a un model més sostenible

Aquest pla s’emmarca en l’estratègia del Govern per potenciar la recollida selectiva i modernitzar les instal·lacions de gestió de residus, amb l’objectiu de complir els estàndards mediambientals de la Unió Europea. Els projectes estan finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb fons Next Generation EU.

La inversió destinada a Lloret de Mar és una aposta clara per consolidar la sostenibilitat ambiental i la gestió eficient dels residus, en una ciutat que és, a més, un important focus turístic. Aquestes millores no només beneficiaran la població local, sinó que també reforçaran el compromís del municipi amb la transició ecològica i la lluita contra el canvi climàtic.

One Comment

  1. Doncs a veure si posen més contenidors ‘especialitzats’ en paper, envasos i vidre a les urbanitzacions, ja que ara és una heroïcitat separar la brossa quan tens el proper contenidor a més de 500 m.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button