El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret redueix en un 27% el consum d’aigua potable als equipaments municipals aquest primer trimestre

L’Ajuntament de Lloret ha aconseguit reduir el consum d’aigua potable d’equipaments municipals i parcs i jardins en un 27’10% en aquest primer període de l’any (gener-març). En total s’han consumit 19.65 hm3 respecte als 26.96 hm3 de l’any passat, pel mateix període.

Aquesta disminució és resultat de l’aplicació de mesures aprovades al Comitè Municipal de Sequera que inclouen actuacions com la utilització de recursos hídrics alternatius, com l’aigua regenerada per a la neteja de la via pública i el reg de les zones verdes, això com una disminució del reg de jardins en compliment de les directrius de la Generalitat.

Per altra banda, a través del fons europeu Red.es, es preveu l’ampliació de la xarxa de sistema de reg intel·ligent que permetrà una millor gestió hídrica, programant el reg per franges horàries, modificant aportacions en base a factors com el temps meteorològic o les espècies vegetals o, fent una aturada massiva del reg.

Lloret de Mar compta amb espais verds regats al 100% amb aigua regenerada com és el cas dels Jardins de Santa Clotilde. L’alcalde de Lloret, Albert Robert, explica que “hem de continuar treballant per ampliar aquesta xarxa d’aigua regenerada i ampliar els usos i àmbits d’aprofitament”. Durant aquestes setmanes a diferents equipaments municipals també s’han instal·lat airejadors o reductors del cabal d’aigua a les aixetes de diferents equipaments municipals.

L’Ajuntament de Lloret va convocar a principis de març el Comitè Municipal de Sequera arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat de sequera hidrològica i pluviomètrica declarada per l’Agència Catalana de l’Aigua. La Comissió està presidida per l’alcalde, Albert Robert, pels tècnics dels departaments municipals de Serveis Públics, Medi Ambient, Policia Local, Protecció Civil, Turisme i Comunicació així com les empreses contractistes de serveis municipals directament vinculats amb l’assumpte, com són l’empresa Aquàlia SA responsable de l’abastament i distribució d’aigua potable i la mercantil GBI Serveis SAU que ofereix, entre d’altres, el servei de neteja viària.

Arran de l’entrada en fase d’excepcionalitat, el Comitè es reuneix quinzenalment per tal de fer seguiment de la situació de sequera i de les mesures municipals a adoptar.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button