EducacióNotícies

L’Ajuntament de Lloret posa en marxa un servei de Canguratge Universal

Lloret de Mar ha posat en marxa un servei de canguratge universal. Impulsat per la regidoria d’Igualtat, el servei va adreçat a les persones que tenen cura d’infants, que majoritàriament són dones.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, explica que “s’ofereix el servei de canguratge amb l’objectiu de facilitar la conciliació a les persones cuidadores d’infants amb el temps d’oci. La finalitat, diu la regidora, és que puguin tenir un respir, un espai per a elles”.

El servei que s’ofereix és totalment gratuït, de proximitat, segur i els nens i nenes queden a càrrec de dos professionals de l’àmbit educatiu.
El canguratge Universal s’ha posat en marxa la segona quinzena de novembre. S’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Lloret de Mar amb infants entre 3 i 12 anys. L’horari d’atenció serà a les tardes, entre les 17.00h i les 20.00h. Les famílies poden deixar els seus infants un màxim de tres hores diàries amb un màxim de 10 dies per mes, a cura dos professionals que se’n faran càrrec.

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 52 anys o migrades.

El servei s’organitza mitjançant la inscripció prèvia obligatòria que es pot fer 24 hores abans de sol·licitar el servei a través del web de la regidoria d’Igualtat. A banda, les persones usuàries s’hauran de descarregar un formulari d’autorització que hauran d’entregar a les persones encarregades del canguratge quan deixin als infants.

El servei de canguratge es realitzarà al pavelló de l’Escola Àngels Alemany.

Aquest servei també es dona al Teatre de Lloret quant hi hagin programades obres teatrals. En aquests casos el canguratge tindrà la durada de l’obra de teatre que es representi i es pot sol·licitar el servei amb la compra de l’entrada. Albert Robert, regidor del Teatre de Lloret, ha dit que “és una proposta d’Igualtat que el Teatre es fa seva, ja que solucionem un problema que tenen força parelles que no saben amb qui deixar els fills i assegurem que els infants estaran en bones mans”.

Per altra banda també caldrà descarregar-se i entregar l’autorització firmada a les persones encarregades del canguratge.

Aquest projecte és possible gràcies a una aportació econòmica del Departament d’Igualtat i Feminismes en el marc del programa ‘Temps per Cures’.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button